Groenrijk 728 voorjaar
 1. Kurk op kunstgrasveld Beek Vooruit

  De toplaag van het kunstgrasveld van voetbalvereniging Beek Vooruit is toe aan vervanging. De gemeente kiest voor kurk in plaats van rubber als opvullingsmateriaal, schrijft wethouder sport Daan Quaars in een brief aan de gemeenteraad. Bij de Prinsenbeekse club vindt vervanging in juni plaats.
  Kurk op kunstgrasveld Beek Vooruit
  (Archieffoto)

  De gemeente is eigenaar van in totaal zestien kunstvoetbalvelden, waaronder dat van Beek Vooruit. Om aan sporttechnische eisen te voldoen, bevatten deze velden opvullingsmateriaal, waarbij eerder werd gekozen voor SBR-rubber. In de afgelopen jaren rezen vragen over mogelijke gezondheids- en milieurisico’s van SBR-rubber.

   

  Hoewel diverse onderzoeken aantoonden dat de gezondheidsrisico’s verwaarloosbaar zijn en de milieurisico’s beheersbaar zijn als er maatregelen worden getroffen, gaat de gemeente bij vervanging toch over op kurk, schrijft de wethouder. Dit heeft alles te maken met de verwachting dat de Europese Commissie later dit jaar zal besluiten om het gebruik van microplastics volledig te verbieden. En dan een overgangsperiode  te hanteren tot 1 januari 2028. Hoewel kurk duurder is, moet dit geen probleem zijn voor de gemeente; het kan binnen de bestaande budgetten worden opgevangen.

  Maandag 05 april 2021
  Prinsenbeekvoetbalvereniging Beek Vooruitkunstgrasveldrubberkurk
  Kurk op kunstgrasveld Beek Vooruit
  (Archieffoto)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.