Groenrijk 728 sept
 1. Kunstroute Haagse Beemden

  Ruim een jaar later dan gepland vindt op zondag 5 september voor de elfde keer Kunstroute Haagse Beemden plaats. Deze open atelierroute voert bezoekers langs ateliers van kunstenaars die wonen en/of werken in de Haagse Beemden.
  Kunstroute Haagse Beemden

  Bezoekers kunnen de kunstwerken niet alleen bekijken, maar ook kopen. De kunstenaars zijn aanwezig en vertellen ook graag over hun werk. 

   

  Naast de ateliers van kunstenaars is ook dit keer een aantal bijzondere locaties opgenomen in de route. Hier exposeren kunstenaars die geen eigen atelier hebben. Deze bijzondere locaties zijn onder meer de zeventiende-eeuwse Kapel H.H. Maria Dymphna, ‘t Rietdijks Bakhuys en een van de twee woningen gerealiseerd in de voormalige Bethlehemkerk. In Buurthuis Gageldonk is een infopoint ingericht. Hier is ook een overzichtstentoonstelling te zien met werken van alle deelnemende kunstenaars en hier zijn programmaboekjes verkrijgbaar met de route. 

   

  Kunstenaars

  Dit jaar doen er eenentwintig kunstenaars uit de Haagse Beemden mee aan de kunstroute. Onder hen vijf kunstenaars die voor het eerst exposeren tijdens de kunstroute.  Er is ook werk te zien van een gastexposant. Het werk varieert van schilderijen, tekeningen, fotografie, installaties, beelden tot textielkunst. 

   

  De deelnemers zijn: Angèle Evers, Anita van Iersel, Ans Janssen, Antonieta Derksen-Ponce, Christianne Garssen, Harry van Iersel, Iris Stolk, José Jonkers, Liesbeth Bossink, Linda de Geus, Maike van der Mullen, Marja Machielse, Maud Quaedvlieg, Melanie van Dorp, Natasja Ahout, Neel Ritzema, René Vonk, Robert Broos, Simone Grootveld, Thea Kanters en William van der Zanden. Gastexposant is textielkunstenaar Mary Demmers.

   

  Podiumkunsten

  Op verschillende locaties zijn ook optredens geprogrammeerd van spoken word artiesten, singer songwriters en musici. Zie: www.kunstroutehaagsebeemden.nl.

  Kunstroute Haagse Beemden vindt plaats op zondag 5 september van 11.00 tot 17.00 uur. De route is het beste per fiets te bezoeken en men kan op elke locatie starten. Bij alle locaties liggen brochures met informatie over de kunstenaars, het programma van de podiumkunstenaars en een kaart met de route. Infopoint in Buurthuis Gageldonk, Gageldonksepad 5. Toegang is gratis.

   

  Kunstroute Haagse Beemden is een onderdeel van Stichting Kunst-Schatten Haagse Beemden. Deze stichting organiseert onder meer ‘Heerlijk Rondje Burgst’ en ‘Winterpodium’.

  Dinsdag 31 augustus 2021
  PrinsenbeekkunstHaagse Beemden
  Kunstroute Haagse Beemden
  0
  Reacties