1. Kringloop Prinsenbeek eerder dicht

  Eerder nog ging Willem van Gastel ervan uit dat zijn Kringloop Prinsenbeek in de voormalige Boerenbond er twee tot drie jaar zou kunnen draaien. Nu de ontwikkelplannen voor deze locatie in een stroomversnelling raken, houdt hij het erop dat de half jaar oude kringloop nog tot eind dit jaar aan de Haverdijk is gevestigd.
  Kringloop Prinsenbeek eerder dicht

  Hij houdt er rekening mee dat het anti-kraak gehuurde pand in het eerste kwartaal van volgend jaar wordt gesloopt. ,,We wisten dat het tijdelijk was, maar nu zullen we vervroegd moeten stoppen. We kijken terug op een mooie tijd.’’

   

  Dit betekent ook dat hij niet meer zoveel spullen wil binnenhalen. Het pand staat immers propvol tweedehands materiaal. ,,We zijn nu echt bezig met selecteren.’’ Hij verzoekt brengers dan ook om niet zomaar te aan te komen rijden, maar tevoren even contact op te nemen. Ruimtes leeghalen doet hij ook niet meer. ,,We moeten betalen voor het afvoeren; de gemeente beschouwt dit als een bedrijfsmatige activiteit.’’

   

  Willem en Jacqueline van Gastel maken intussen weer plannen voor een andere vestiging van de kringloop, maar dan kleiner. ,,We zijn bezig via leegstandbeheerder VPS te zoeken naar een ruimte voor een mini-kringloop, met servies en dergelijke.’’ Waar die eventueel zou komen, weet Willem nog niet, maar hij hoopt in Prinsenbeek. Ook dan zal de opbrengst bestemd zijn voor de Stichting Tweede Kans, voor mensen in nood die huisvesting en spullen nodig hebben.

   

  De Boerenbond is daar ruim vijf jaar geleden vertrokken. In het pand zaten daarna ook nog krakers. Eigenaar is Ontwikkelcombinatie Remmers Bouwgroep-HBV Projectontwikkeling. Die wil op deze plek een appartementencomplex met veertig woningen bouwen. Het is de bedoeling dat die eind dit jaar in de verkoop komen en dat over een jaar kan worden gestart met bouwen.

  Zaterdag 11 mei 2019
  PrinsenbeekkringloopBoerenbondprojectenontwikkelaarappartementencomplex
  Kringloop Prinsenbeek eerder dicht
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.