Trined 728
 1. Ruim 9.000 euro activiteitensubsidies

  Het Dorpsplatform Prinsenbeek was afgelopen jaar betrokken bij in totaal €9.365 aan gemeentesubsidies voor kleinschalige activiteiten in Prinsenbeek. Het grootste bedrag, bijna €5.000, verstrekte de gemeente Breda aan De Speeldoos.
  Ruim 9.000 euro activiteitensubsidies
  (Archieffoto: De Speeldoos)

  Verder ging er na advies van het Domein Initiatieven & Subsidies van het dorpsplatform vanuit de gemeente €2.500 aan subsidie naar de Stichting WinterWonderBeek, €750 naar Stichting De Drie Linden, €615 naar het Sinterklaascomité en €500 naar de Teutenavond.

   

  In 2018 ging er in totaal bijna 14.000 euro aan gemeentesubsidies na advies van het dorpsplatform naar kleinschalige Beekse activiteiten. Toen was er voor De Speeldoos €5.540, voor de Prinsenbeekse Bezige Bijen €2.500, voor de SJP €2.385, voor De Kuil €1.000, voor Huiswerkbegeleiding Prinsenbeek (parochie) €600, voor het PITT-Festival €550, voor de Teutenavond €500, voor een biljarttoernooi €449 en voor Wandelgroep Samenloop €250.

   

  Prinsenbeek valt voor de activiteitensubsidies van de gemeente onder Wijkplatforms Noord-West. In totaal is er vanuit dit potje dit jaar ruim 70.000 euro uitgekeerd in Prinsenbeek en de Haagse Beemden, veruit het meeste voor activiteiten in de Haagse Beemden. Het grote verschil tussen beide wijken heeft niet alleen te maken met de omvang ervan. Het is volgens het Prinsenbeekse platform ook te verklaren door extra geld voor Wijkimpuls in de Haagse Beemden. De gemeente trekt daar extra geld uit voor bestaande en nieuwe initiatieven die leiden tot participatie, werkgelegenheid en leefbaarheid. 

   

  Domein Initiatieven & Subsidies

  Inwoners van Prinsenbeek die iets willen organiseren in het dorp en ondersteuning kunnen gebruiken, kunnen zich voor subsidie en advies dus richten tot het Domein Initiatieven & Subsidies van het Dorpsplatform Prinsenbeek. In deze werkgroep van het dorpsplatform zitten actieve bewoners die een mooie afspiegeling vormen van het dorp, vermeldt het dorpsplatform op de eigen website. En er is ook nog plek voor nieuwe mensen.

   

  Vertegenwoordigers van het domein gaan met initiatiefnemers van activiteiten in gesprek en kunnen adviseren bij de zoektocht naar andere vrijwilligers, het vinden van materialen en het verbinden met andere bewoners die weer kunnen helpen om het initiatief te realiseren. Als het gaat om het aanvragen van subsidie voor een activiteit geeft het domein zijn bevindingen door aan de gemeente. Die beslist vervolgens wat er wordt toegekend.

   

  Meer initiatieven ontplooien

  Het Domein I&S streeft ernaar om in Prinsenbeek nog meer initiatieven te laten ontplooien en de initiatiefnemers te helpen gebruik te maken van de mogelijkheden die er in Breda zijn. Voor meer informatie: klik hier.

   

  De Gemeente Breda verstrekt overigens veel meer subsidies aan stichtingen, verenigingen en organisaties, ook in Prinsenbeek. Die vallen weer dan weer onder een andere noemer. Belangstelling? Kijk dan eens naar het Subsidieregister 2019: klik hier.

  Vrijdag 22 november 2019
  PrinsenbeekGemeente BredasubsidiesDorpsplatform Prinsenbeek
  Ruim 9.000 euro activiteitensubsidies
  (Archieffoto: De Speeldoos)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.