Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Kerststalbouwers op stoom

  Nog voor Sinterklaas het land uit was, was de kerststalwerkgroep van Parochie OLV ten Hemelopneming al druk aan het werk in de kerk aan de Markt. Bijna twee weken zijn de mannen nu bezig met het opbouwen van weer een compleet nieuwe stal boven de doopvont. Dit keer is het thema ‘Groots in eenvoud’.

   

  Het ontwerp is van Antoon van den Eijnden, die dit in de zomer altijd al voorbereidt. Als voorbeeld staat er een maquette in de kerk.

   

  De pallets zijn gestapeld en de kerststal gemetseld. ,,Die stal moet nog wel wat ouder gaan lijken, het voegsel is nog wat te nieuw’’, aldus een kritische Peter van Gils, die vorig jaar het voorzitterschap van de werkgroep heeft overgenomen van Kees van Halteren.

   

  Samen met een klein clubje andere bouwers is hij vanochtend de vloerbedekking over de pallets aan het leggen. Zakken grind worden gebruikt voor de vloeiende overgang van de ene naar de andere pallet, zodat het er niet hoekig uitziet. Hierna volgt een laag plastic en daaroverheen gaan de graszoden.

   

  ,,Alles bij elkaar is het nog een heel gewicht’’, verklaart Van Gils. ,,In de kerststal zitten zo’n duizend stenen.’’ Het gewicht van de stal schat hij op zo’n duizend tot vijftienhonderd kilo. En die dertig zakken steentjes weken ook wat, net als al die andere materialen en straks het water in de vijver. Maar met de fundering zit het wel goed, verzekert hij.

   

  Het is de bedoeling dat de kerststal woensdag voor Kerstmis helemaal klaar is.

  Donderdag 07 december 2017
  Prinsenbeekkerkkerststalbouwen
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.