1. Kerstsfeer in Museum De Rijf

  (Foto's: Heemkundekring Op de Beek)
  Het is kerst in heemkundig Museum De Rijf in Prinsenbeek aanstaande zondag 16 december. Er is onder meer een kerstmarktje en Prinsenbeekse kunstenaars exposeren er hun op kerst en winter geïnspireerde werk. Iedereen is welkom tussen 13.30 en 16.30 uur. De toegang is gratis.

  Door Ad van Melis

  De slechts korte wandeling of tocht naar het museum in de stal van de in het buitengebied gelegen boerderij is alleen al de moeite waard. In het museum zelf kan men dan genieten van alle spulletjes van vroeger en kan men samen herinneringen oproepen aan de tijd van weleer. Speciaal attractie is de prachtige maquette van de kom van ons dorp in de jaren ‘50 van de vorige eeuw (schaal 1 : 50).

   

  Kerstmarktje 

  Met de kerst in het vooruitzicht kunt u in het museum ook genieten van een gezellig kerstmarktje en speciaal van de mooie heiligenbeelden. Die hadden vroeger in veel woningen een belangrijke plaats.

   

  Kerstexpositie kunstenaars

  Te midden van kerstbomen en kerststallen krijgt ook de cultuur aandacht. Een flink aantal Prinsenbeekse kunstenaars exposeert hier hun op kerst en winter geïnspireerde werk. Er is divers werk te zien van Aagje v.d. Brand, Loes Dekkers, Lia de Graaf, Ingrid van Hove, Marij Koolhof, Adje Langen, Anton Overboom, Carlos Staelens, Jan Strube en Jan Tankink.

   

  Even pauze nemen kan ook onder het genot van een lekkere kop koffie, erwtensoep of een glaasje gluhwein. Rob Pollé zorgt met zijn accordeon voor de muzikale noot.

  Woensdag 12 december 2018
  PrinsenbeekMuseum De Rijfkerstsfeer
  (Foto's: Heemkundekring Op de Beek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.