1. Kermisweekend in Prinsenbeek

  Het is opvallend rustig op de Markt in Prinsenbeek nu de aannemer het werk even heeft stilgelegd. Maar die rust is van korte duur, want komend weekend is er volop activiteit in het dorpscentrum, waar dan de kermis en het Biks Bloas Festijn Plus (BBF) plaatsvinden.
  Kermisweekend in Prinsenbeek

  De kermis wordt vanaf woensdag opgebouwd op de plek waar die altijd staat, met botsauto’s, wipeout, cakewalk, rups, draaimolen, zweefmolen, grijpers, muntjes schuiven, trampolines, bussen gooien, eendjes vangen, waterspuit en een suikerspinnen-, snoep- en gebakkraam. Volgens organisator Buro de Kermisgids begint de kermis op zaterdag en zondag rond 13.00 uur en op maandag en dinsdag rond 15.00 uur. Om 23.00 uur sluiten de attracties.

   

  Het bestuur van het Biks Blaos Festijn Plus, dat samen met het Dorpsplatform Prinsenbeek medeverantwoordelijk is voor de kermis, is blij met het grote aantal attracties en kramen, vertelt voorzitter Luc Ruben van het BBF. ,,Het staat lekker vol.’’ Dat betekent niet dat alles wat op het wensenlijstje stond er ook daadwerkelijk is. Zo hadden de organisatoren ook graag de Body Shake, kleine scooters en helikopters erbij gehad. Om die volgend jaar wel op de kermis te hebben, is het volgens Ruben van belang om op tijd de wensen door te geven. Waarbij het zaak is dat de Prinsenbeekse kermis ook aantrekkelijk is voor de exploitanten.

   

  Bij het Biks Blaos Festijn en dorpsplatform zijn ze ook benieuwd naar wat de dorpsbewoners graag op hun kermis zien, zodat ze daarmee in het vervolg nog beter rekening kunnen houden. Ruben tekent daarbij aan dat sommige dingen buiten de mogelijkheden vallen, zoals een ‘nostalgische kermis’, omdat dat te duur is.

   

  Vrijkaartjes

  De Ondernemersvereniging Prinsenbeek (OVP) sponsort dit jaar een actie van achthonderd vrijkaartjes voor attracties op maandagmiddag. Hoe die bij de kinderen in het dorp terechtkomen, wordt nog bekendgemaakt.

   

  Hagedonk

  En omdat de kermis er is voor alle leeftijden, geeft de OVP samen met het dorpsplatform een vervolg aan het ‘rondje kermis’ voor de bewoners van zorgcentrum Thebe Hagedonk, zoals dat vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd. Op maandag halen ze de ouderen op en nemen ze mee langs de attracties.

   

  Kermiswagens

  Waar de kermisexploitanten dit jaar hun trucks kunnen stallen, is nog niet helemaal duidelijk. Op de gebruikelijke plek vóór de appartementen aan de noordkant van het plein staat nu een bouwkeet en volgend jaar staan daar bomen. Mogelijk dat ze dit jaar aan de andere zijde van de appartementen in de straat richting Peperbos worden weggezet, aldus de medewerker van Buro de Kermisgids. Volgend jaar kunnen de attracties volgens Ruben mogelijk wat meer naar het voorste deel van het marktplein, in de richting De Swaen-Marktzicht, waardoor dan aan de kant van de kerk ruimte voor kermiswagens overblijft.

  Dinsdag 10 september 2019
  PrinsenbeekkermisBiks Blaos Festijn
  Kermisweekend in Prinsenbeek
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.