Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Kennismaken met Buiten Afscheid

  ‘Ik ben blij dat ik toch eens even ben komen kijken; het is echt een hele fijne plek om afscheid te nemen’. Dit is een veel gehoorde opmerking van de mensen die eens binnenlopen bij Buiten Afscheid, vertelt eigenaar Hella de Wit van het afscheidshuis in de Postbaan in Prinsenbeek. Dinsdagavond 21 maart is er weer een inloopgelegenheid.
  (Foto's: Buiten Afscheid)

  Door Hella de Wit

  Na 'een fijne plek om afscheid te nemen' komt dan vaak: ‘Maar ik hoop toch dat ik hier voorlopig niet hoef te zijn voor een afscheid!’ Tja, en die wens snap ik ook weer heel goed.

   

  Buiten Afscheid is een voormalig woonhuis dat is omgebouwd tot afscheidshuis. Hiervoor beschikt het huis uiteraard over een plek waar kan worden opgebaard en een ruimte voor de laatste verzorging. Maar wat Buiten Afscheid anders maakt dan andere afscheidshuizen zijn de voorzieningen om er zelf te koken, en om met grotere groepen op een comfortabele manier samen te komen. Verder zijn er twee gastenverblijven op de eerste verdieping en de fijne badkamer. In de 8.000 m2 tuin kun je in alle privacy wandelen en even tot jezelf komen.

   

  Doordat je het hele huis en de tuin exclusief voor jezelf hebt in de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart, kom je ook geen andere rouwenden tegen. Je hebt er alle ruimte om op je eigen manier en tempo met het afscheid om te gaan.

   

  Zelf ook benieuwd naar Buiten Afscheid? Kom dan eens langs. De volgende inloopgelegenheid is op dinsdag 21 maart van 19.00 tot 20.30 uur. Kijk voor je vertrekt nog even naar de status op de website (deze vind je rechts bovenin). Als het afscheidshuis in gebruik is, kan deze avond uiteraard niet doorgaan.

  Donderdag 16 maart 2023
  PrinsenbeekBuiten Afscheiduitvaart
  (Foto's: Buiten Afscheid)
  1
  [nexturl]
  Reacties