Groenrijk 72 111120
 1. Keniawinkeltje tot sloop in oude pastorie

  Het Keniawinkeltje mag tot het pand wordt gesloopt gebruik maken van de oude pastorie aan de Markt, meldt Ria Bekkers van het Kenia Scholingsproject Prinsenbeek. Dat betekent dat de vandaag gestarte weekendverkopen hier nog tot eind januari coronaproof kunnen plaatsvinden. Een mooi jubileumgeschenk bij het 20-jarig bestaan, vindt ze.
  (Foto's: Ria Bekkers)

  Ria Bekkers was al verguld met de twee jubileumweekenden bij het twintigjarig bestaan van het Keniaproject nu en volgende week. Nu ze van projectontwikkelaar Jan Hoppen van Vastlab nog langer gebruik mag maken van de pastorie biedt dat extra mogelijkheden. Vandaag tijdens de eerste verkoopdag werd meteen al duidelijk dat dit tijdelijke gebouw een uitkomst is in deze coronatijd. Het Keniawinkeltje aan de Groenstraat 42 is immers te klein om veilig open te kunnen.

   

  Er is een speciale ruimte met veel en mooi speelgoed, een kerstafdeling, er zijn sieraden te koop en allerlei mooie hebbedingetjes, linnengoed, handwerk- en handenarbeidspullen, lappen stof en nog veel meer. De voorraad wordt elke dag aangevuld. Door de handwerkgroep van De Zilverberk is bovendien een prachtige quilt geschonken. Die zal worden verloot. 

   

  Genieten

  Deze eerste dag was al goed voor een opbrengst van dik zevenhonderd euro, aldus Bekkers. ,,Het was ook zo genieten van de ruimte; in de verschillende kamers kwamen de spullen zo mooi tot hun recht. De mensen waren heel enthousiast. Zelfs als ze soms moesten wachten omdat de mandjes op waren – er mogen tien mensen tegelijk binnen zijn – was dat geen probleem. Er is ook nog veel gebracht.’’

   

  Spullen brengen

  Mochten mensen nog goede tweedehands spullen willen schenken, dan kan dat ook de komende weekenden tijdens de openingsuren bij de pastorie.

   

  Morgen en zondag is het Keniawinkeltje in de oude pastorie geopend van 10.00 tot 16.00 uur, net als volgende week vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 november. De weken daarna is het winkeltje in de pastorie op vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur open.

   

  Oliebollen

  Tussen kerst en oud en nieuw is er geen verkoop. Wel gaat Wijnand Bouman op oudejaarsdag weer oliebollen bakken. Die zijn te bestellen via de intekenlijst op de verkoopdagen in de pastorie of via riabekkers@hotmail.com.

   

  Het Keniawinkeltje verkoopt tweedehands spullen die gratis door dorpsgenoten en andere donateurs beschikbaar worden gesteld. De opbrengst is voor scholenprojecten in Kenia.

  Vrijdag 20 november 2020
  PrinsenbeekKeniawinkeltjeKenia Scholingsproject Prinsenbeekpastorie
  (Foto's: Ria Bekkers)
  Reacties