Groenrijk 728 voorjaar
 1. Keniawinkeltje over twee weken weg uit pastorie

  Het Keniawinkeltje in de vroegere pastorie aan het kerkplein in Prinsenbeek sluit over goed twee weken de deuren. Op zaterdag 24 april is de laatste verkoopdag op deze locatie.
  Keniawinkeltje over twee weken weg uit pastorie

  De laatste week van april moet de pastorie worden ontruimd, omdat die binnenkort wordt gesloopt ten behoeve van de bouw van appartementen. Daarna blijft het winkeltje van het Kenia Scholingsproject Prinsenbeek gesloten tot september. Dan gaan de deuren weer open op het vertrouwde adres bij de woning van Ria Bekkers in de Groenstraat.

   

  De afgelopen maanden mocht het Keniaproject van projectontwikkelaar Vastlab gebruik maken van de pastorie. Een uitkomst voor de stichting omdat de eigen winkel aan de Groenstraat te klein is om in coronatijd iedereen veilig te ontvangen. ,,We hebben in de pastorie acht verschillende ruimtes met van alles wat, van boeken, platen, cd’s, brocante en meubels tot lampen, kleding, handenarbeidspullen, puzzels, spelletjes en speelgoed’’, aldus Bekkers.

   

  Koningsdag

  Omdat er nog veel speelgoed is, wil Ria Bekkers op Koningsdag, dinsdag 27 april, op het ruime pad voor de pastorie alles wat nog over is uitstallen. Iedereen kan dan gratis komen ‘winkelen’. Uiteraard staat er wel een pot voor het Keniaproject, waarin de nieuwe eigenaren van de spullen dan vrijwillig een bijdrage kunnen achterlaten.

   

  Een dag later wordt wat overblijft opgehaald door een andere kringloopwinkel.

   

  Het Keniawinkeltje verkoopt tweedehands spullen die gratis door dorpsgenoten en andere donateurs beschikbaar worden gesteld. De opbrengst is voor scholenprojecten in Kenia. De komende twee weken kan iedereen nog op afspraak terecht bij het Keniawinkeltje, en wel van maandag tot en met zaterdag tussen 13.00 en 15.00 uur. Ook is het nog mogelijk om goede spullen te brengen, eveneens op afspraak, via tel. 06-27266702 of riabekkers@hotmail.com.

  Donderdag 08 april 2021
  PrinsenbeekKeniawinkeltjetweedehands spullenscholenprojecten
  Keniawinkeltje over twee weken weg uit pastorie
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.