1. Steun Keniaproject naar andere scholen

  Steun Keniaproject naar andere scholen
  Het Kenia Scholingsproject gaat dit jaar van start met een nieuw initiatief puur gericht op het financieren van middelbaar onderwijs voor kansarme kinderen. De betrokken scholen bevinden zich ook in een ander deel van Kenia, rondom de plaats Kisii. Dit is te lezen in het jaarverslag van het Prinsenbeekse project rondom het Keniawinkeltje.

  De belangrijkste reden om de samenwerking met de coördinatoren in Ahero en Awasi te stoppen is dat het op deze projecten niet mogelijk bleek om onderwijs zelfvoorzienend te krijgen. Het Scholingsproject verwacht dat dit in de andere regio van Kenia wel kans van slagen heeft.

   

  Wijzer geworden van de dingen die in het verleden wat minder zijn gelopen, wordt nu duidelijk gekozen voor controleerbare normen bij studenten die hiervoor in aanmerking komen en strengere eisen rond rapportage. In totaal honderd studenten krijgen dit jaar financiële steun om naar de middelbare school te gaan. De bedoeling is dat dit aantal geleidelijk zal groeien, afhankelijk van de ervaringen en het budget van het Kenia Scholingsproject.

   

  In 2000 is initiatiefneemster Ria Bekkers van het Keniaproject in de dorpen Ahero en Awasi (West Kenia) gestart met onderwijsprojecten. Aanvankelijk waren deze alleen bestemd voor (half)wezen op de lagere school, maar later waren er ook andere studenten. Het maximale aantal studenten dat per jaar een financiële ondersteuning van het Kenia Scholingsproject ontving was toen 267. Daarnaast werd een jeugdbeweging opgericht en zijn er in beide dorpen voor de werkloze jeugd landbouwprojecten gestart. De afspraak rond de landbouwprojecten was, dat deze zelfvoorzienend moesten worden en in Awasi is dat jaren later gebeurd. In Ahero heeft het project ondanks enorme inspanningen geen positief resultaat opgeleverd, mede door terugkerende wateroverlast. Verder lukte het wel om op twee scholen dankzij speciale acties met het 10- en 15-jarig bestaan van het Keniawinkeltje een lunchproject te starten. Op beide scholen zijn ook toiletten gebouwd en op een van de scholen is het vorig jaar gelukt een waterput te realiseren.

   

  Het Keniawinkeltje aan de Groenstraat 42 verkoopt tweedehands spullen die gratis door dorpsgenoten en andere donateurs beschikbaar worden gesteld. De opbrengst is voor de scholenprojecten in Kenia. Iedereen is welkom in het Keniawinkeltje op vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur (telefoon 5429310).

  Woensdag 06 februari 2019
  PrinsenbeekKeniaKenia ScholingsprojectKeniawinkeltje
  Steun Keniaproject naar andere scholen
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.