Groenrijk 728 augustus
 1. KBO Prinsenbeek 65 jaar

  Seniorenvereniging KBO Prinsenbeek bestaat 65 jaar en viert dit jubileum de komende weken met diverse activiteiten. Zo is er zondag 13 oktober om 09.30 uur een kerkdienst uit dankbaarheid. Iedereen is welkom, ook na afloop in De Zilverberk voor een kop koffie met iets lekkers.
  • (Foto: Wim Langen)
  • (Foto: Josien van Melis)

  Door Seniorenvereniging KBO Prinsenbeek

  Op 28 juni 1954, nu 65 jaar geleden, werd in Prinsenbeek de ‘Katholieke Bond van Bejaarden en Gepensioneerden’ opgericht. In de loop van de jaren is de naam diverse keren gewijzigd; de huidige naam van de vereniging is ‘Seniorenvereniging KBO Prinsenbeek’.

   

  KBO Prinsenbeek is een ideële vrijwilligersorganisatie van en voor senioren, die tal van activiteiten ontplooit. Die activiteiten zijn met name gericht op het bevorderen van sociale contacten en het behartigen van belangen. Waarmee de bond het welzijn van senioren en hun participatie in de samenleving wil bevorderen.

   

  KBO Prinsenbeek is gehuisvest in ontmoetingscentrum De Zilverberk.  Hier vinden dagelijks diverse activiteiten plaats, zoals rikken, jokeren, bridge en bingo. Er wordt gedanst, gefietst en gereisd, geschilderd en gebiljart. Velen hebben hier geleerd om te gaan met de computer, anderen komen om te handwerken of voor de maandelijkse bingo, leren converseren in het Engels of komen zingen in het eigen koor. En er worden lezingen georganiseerd.

   

  Maar naast al deze activiteiten worden leden ook actief ondersteund bij onder meer de regelgeving van bijvoorbeeld de WMO en het invullen van belastingen.

   

  Het 65-jarig jubileum wordt gevierd met:

  • Bijeenkomst voor die leden die 25 jaar of langer lid zijn van de vereniging, op vrijdag 11 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Deze leden zijn persoonlijk uitgenodigd en worden ontvangen met een kopje koffie met gebak en krijgen een oorkonde uitgereikt.
  • Dienst uit dankbaarheid in de R.K. Parochiekerk OLV ten Hemelopneming op zondag 13 oktober om 9.30 uur. Na afloop worden alle aanwezigen uitgenodigd voor koffie met iets lekkers in De Zilverberk. Iedereen is welkom, men hoeft geen lid te zijn van de KBO.
  • Jubileumviering voor alle leden in welzijnsaccommodatie De Drie Linden op zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2019. De zaal gaat om kwart voor één open. Alle gasten worden ontvangen met koffie, gebak en muziek. Na het officiële gedeelte volgt een optreden door Cabaretgroep ‘De Gulle Lach’. In de pauze is er gelegenheid om consumptiebonnen te verzilveren. Daarna brengt de komische goochelaar Bertus Korver een show vol met grappen en nostalgie. De middag wordt afgesloten in het café om nog wat na te praten en/of herinneringen op te halen, met een drankje en een hapje. Leden kunnen voor een van beide dagen inschrijven. Doe dit vóór zaterdag 19 oktober. De inschrijfstrook kunt u vinden in de KBO-nieuwsbrief.

   

  ‘Nooit te jong om lid te worden’

  Steun onze vereniging en word lid. Inschrijfformulieren zijn te vinden in de leeshoek van De Zilverberk of via secretaris@kboprinsenbeek.nl.

  Woensdag 09 oktober 2019
  PrinsenbeekSeniorenvereniging KBOjubileum
  • (Foto: Wim Langen)
  • (Foto: Josien van Melis)
  0
  Reacties