Groenrijk 728 100920
 1. Kansrijke nieuwe locatie 24-uurs geldautomaat

  Het college van burgemeester en wethouders van Breda geeft aan dat er minimaal één 24-uurs geldautomaat beschikbaar moet blijven voor een dorp als Prinsenbeek en dat een nieuwe locatie mogelijk spoedig kan worden bekendgemaakt.
  Kansrijke nieuwe locatie 24-uurs geldautomaat

  ‘Alle partijen zijn enthousiast over deze kansrijke locatie in de nabijheid van het centrum en hebben de intentie uitgesproken om deze locatie op korte termijn concreet te maken en de pinautomaat te realiseren.’ Dit antwoordt het college van burgemeester en wethouders op raadsvragen van CDA en VVD.


  Gemeente en Rabobank Breda bekijken op dit moment verschillende locaties. ‘Het streven is om binnen afzienbare termijn over één van de locaties, waarover we in gesprek zijn met de Rabobank overeenstemming te bereiken’, aldus het college. ‘Vorige week heeft overleg plaatsgevonden tussen de Rabobank, de eigenaar van één van de mogelijke locaties en een ambtelijke vertegenwoordiging van de gemeente. Alle partijen zijn hier enthousiast over’.


  De 24-uurs geldautomaat in het pand van de Rabobank in Prinsenbeek gaat eind dit jaar weg; het leegstaande gebouw is verkocht en krijgt een andere bestemming. Hiermee zou de laatste 24-uurs geldautomaat uit het dorp verdwijnen. De raadsfracties van CDA en VVD  noemen een geldautomaat als voorziening voor een verzorgingsgebied van een kleine 12.000 inwoners onmisbaar. 


  Rabobank Breda gaf eerder al aan er alles aan te doen om een geldautomaat in Prinsenbeek te houden en ook al twee jaar met de gemeente in gesprek te zijn over een goede locatie in het dorpscentrum. De bank heeft al verschillende voorstellen gedaan voor een pinbox, maar de gemeente wilde hiervoor om verschillende redenen geen vergunning afgeven. 

  Donderdag 04 juli 2019
  PrinsenbeekGemeente BredaRabobankgeldautomaatcollege van burgemeester en wethouders
  Kansrijke nieuwe locatie 24-uurs geldautomaat
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.