Groenrijk 72 111120
 1. Juffen en meesters staken, scholen dicht

  Net als bijna alle scholen in Breda is ook De Horizon in Prinsenbeek vandaag gesloten. De juffen en meesters liepen vanochtend mee in een protestmars door de stad, waarbij ze ook het stadskantoor binnengingen. Ze willen meer geld om het grote tekort aan leraren structureel aan te pakken.
  (Foto's: Frank Op de Beek)

  Meer dan vierduizend scholen doen mee aan de landelijke onderwijsstaking, op de dag dat de Tweede Kamer debatteert over de onderwijsbegroting. Medewerkers van basisscholen, middelbare scholen en speciaal onderwijs. Ze hebben ‘hart voor het onderwijs’ en vinden het zeker niet ideaal dat ze moeten actievoeren, aldus directeur Frank Op de Beek van basisschool De Horizon. ,,Maar het is intussen twee minuten over twaalf en het gaat om grote issues.''

   

  Er moet een structurele oplossing komen voor het lerarentekort. De toezegging van de regering om 460 miljoen vrij te maken noemt Op de Beek een mooie geste, maar zeer incidenteel. Daarmee wordt niet de kern van de problematiek aangepakt, vindt hij. ,,En dan is staken, hoe triest dat ook is, het laatste redmiddel.’’ Ouders van de leerlingen hebben volgens hem begrip voor hun actie.

   

  Ook De Griffioen en Montessori+ Prinsenbeek zijn vandaag gesloten in verband met de landelijke actiedag.

  Woensdag 06 november 2019
  PrinsenbeekonderwijsbasisscholenstakingactieBredaDe HorizonGriffioenMontessori+
  (Foto's: Frank Op de Beek)
  Reacties