Groenrijk kerst 2021
 1. Nominatie Joop Jansen 'Brabander van het Jaar'

  Voorzitter Joop Jansen van de Stichting Rolerisuit is genomineerd voor de titel Brabander van het Jaar 2019 bij Omroep Brabant. Afgelopen vrijdag maakte de omroep opnamen voor een filmpje over zijn activiteiten voor de stichting. De Bekenaar kreeg toen ook een oorkonde overhandigd.
  • (Foto: Helma Jansen)
  • Beekse ouderen gingen vorig jaar met een bus van Rolerisuit naar Diergaarde Blijdorp.

  Er zijn in totaal tien kandidaten voor de titel. Vanaf maandag 11 november stelt Omroep Brabant elke werkdag een genomineerde voor. De reportage over Joop Jansen wordt op vrijdag 15 november uitgezonden in Brabant Nieuws, tegen het einde van de uitzending. Die dag komt er ook een artikel over de Beekse vrijwilliger op de website van de omroep.

   

  Van 22 november 18.00 uur tot en met 6 december kan er worden gestemd. Stemmen kan dan op https://www.omroepbrabant.nl/brabandervanhetjaar. Daar zijn alle genomineerden en hun verhalen dan ook terug te vinden.

   

  Commissaris van de Koning Wim van de Donk maakt tijdens een feestelijk diner op Kasteel Maurick in Vught bekend wie zich de Brabander van het jaar 2019 mag noemen. Dit zendt Omroep Brabant op Eerste Kerstdag uit.

   

  Rolerisuit

  De stichting Rolerisuit is in 1987 opgericht met als doelgroep: mensen die als gevolg van ziekte of handicap niet meer, of slechts in beperkte mate, zelfstandig de deur uit kunnen. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt naar leeftijd, aard van de handicap of de woonsituatie (thuis of opgenomen). Wel richt de stichting zich specifiek op mensen met lage inkomens, die zich door hun geringe financiële draagvlak weinig extra’s kunnen permitteren. Rolerisuit heeft drie grote bussen en een kleine. Die bussen kunnen alleen door groepen worden gebruikt. Rolerisuit is een non-profit organisatie. De kosten van een rit zijn gebaseerd op de kosten van het dagelijks onderhoud van de bussen. De chauffeurs zijn allemaal vrijwilligers. Daardoor blijven de kosten relatief laag. Voor vervanging van de bussen en voor grote onderhoudskosten is Rolerisuit afhankelijk van giften en donaties. Zie ook www.rolerisuit.nl.

  Vrijdag 08 november 2019
  PrinsenbeekOmroep BrabantBrabander van het Jaar
  • (Foto: Helma Jansen)
  • Beekse ouderen gingen vorig jaar met een bus van Rolerisuit naar Diergaarde Blijdorp.
  0
  Reacties