1. Jonge Bekenaren bij opening ‘Week van het Geld’

  • Floor (10) mocht Koningin Maxima interviewen voor Chatime. (Foto: Chatime.nl)
  • (Foto: Frank de Geest)
  • (Foto: Inge Wouters)
  • (Foto: Inge Wouters)
  • Else uit groep 7c van De Griffioen staat de pers te woord. (Foto: Inge Wouters)
  Koningin Máxima heeft vanochtend in het NAC-Stadion in Breda de Week van het Geld geopend. Hierbij waren ook twee groepen 7 van basisschool De Griffioen aanwezig, evenals de groepen 7 van de Montessori+ Prinsenbeek.

  Floor Duijs (10) van de Montessori+ Prinsenbeek mocht als reporter van het Bredase kindermagazine Chatime de koningin zelfs interviewen. Floor vroeg haar om een 'coole tip' om goed met geld om te gaan. Het interview en meer over de opening van de Week van het Geld is vanaf vanavond te zien op www.chatime.nl.

   

  Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Ze was vanochtend in het NAC-stadion ook aanwezig bij gastlessen over omgaan met geld, onder meer bij de les voor leerlingen van De Griffioen. Die hielden een Cashquiz en de koningin kwam bij een groepje zitten om mee te doen.

   

  De groepen 7c en 7d van De Griffioen, die van de Montessori+ en nog een tiental groepen 7 van de Bredase scholen waren genodigd bij de aftrap van de week met het thema: 'Ben jij een held met je geld?'  De kinderen van De Griffioen hadden een winnend filmpje opgenomen en daarbij ook nog een slogan verzonnen over bewust omgaan met geld. Ook de leerlingen van De Montessori+ hadden zich weten te plaatsen. Vanochtend gingen ze met de bus naar het NAC-stadion.

   

  Debathelden Bart Vos (7c) en Maud van Gils (7d) van De Griffioen en Bente van de Montessori+ waren eerder al gekozen in de gastles ‘Discussiëren kun je leren’ op school.  Zij mochten het vandaag opnemen tegen de debathelden van de andere basisscholen. Ze schitterden op het grote podium, waar Koningin Máxima ook het officiele startsein gaf voor de Week van het geld. Vier kinderen van groep 7c van De Griffioen zijn nog geinterviewd door landelijke pers en een Bredase radiozender.

   

  Tijdens de Week van het geld worden er op basisscholen in heel Nederland ruim 5.000 gastlessen en workshops gegeven over omgaan met geld. Onder het motto 'jong geleerd is oud gedaan' wil platform Wijzer in geldzaken basisscholieren voorbereiden op financiële zelfstandigheid in de toekomst.

  Maandag 25 maart 2019
  PrinsenbeekWeek van het GeldKoningin Maximabasisschool De Griffioenbasisschool Montessori+ PrinsenbeekNAC-stadion
  • Floor (10) mocht Koningin Maxima interviewen voor Chatime. (Foto: Chatime.nl)
  • (Foto: Frank de Geest)
  • (Foto: Inge Wouters)
  • (Foto: Inge Wouters)
  • Else uit groep 7c van De Griffioen staat de pers te woord. (Foto: Inge Wouters)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.