Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Jack Verhoeven met rouwauto in misdaadserie

  (Foto's: Andrea Dam)
  Jack Verhoeven uit Prinsenbeek heeft een kleine rol in de nieuwe Nederlandse misdaadserie FENIX. Hij speelt chauffeur van de burgemeester, in dezelfde scene waarin ook de witte Mercedes rouwauto van Verhoeven Rouwvervoer is te zien.

   

  FENIX is geproduceerd door Lemming Film, onder regie van Shariff Korver, regisseur van series als Klem en Zwarte Tulp II, en gaat over drugscriminaliteit in Brabant. De hoofdrollen worden gespeeld door acteurs Rifka Lodeizen en Teun Luijkx. Tot de cast behoren ook Jack Wouterse, Hans Dagelet en René van Asten.

   

  Het was een jaar geleden dat Jack werd gebeld door de productiemaatschappij uit Amsterdam. Ze waren op zoek naar een witte Mercedes rouwauto. Maart vorig jaar werd de serie opgenomen. Jack was, zoals bij iedere uitvaart die hij verzorgt, keurig in pak en werd daarom ook gevraagd voor de rol van chauffeur van de burgemeester, gespeeld door René van Asten. En nog wel in één van de spannendste scenes van de film.

   

  Een beetje een dubbelrol dus, auto én Jack in eenzelfde scene. ,,Het was een lange opnamedag; veel wachten op scenes die meerdere malen moesten worden gefilmd. Maar erg speciaal om mee te mogen maken, een wel heel bijzondere ervaring’’, aldus de Bekenaar. De scene waarin hij de kleine rol heeft, ging trouwens in één keer goed.

  Inmiddels heeft hij de serie in z'n geheel gezien; hij vindt het een mooi gefilmd, spannend verhaal geworden.

   

  Eind januari is FENIX in première gegaan op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) en nu wordt de serie  uitgezonden. Dat is tot 15 april gratis via KPN en daarna  gaat de serie on-demand via 'KPN presenteert'.

  Zondag 11 maart 2018
  PrinsenbeekFENIXtv-serieVerhoeven Rouwvervoer
  (Foto's: Andrea Dam)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.