Groenrijk kerst 728
 1. Landschapswandeling Kelsdonk

  Natuurgidsen van IVN Mark & Donge maken zondag 27 november een landschapswandeling in Kelsdonk. Dit gebied ligt ten noorden van Etten-Leur, aan de Leurse Haven. Het maakt deel uit van de Ettense Beemden en is een aantrekkelijk open poldergebied. Liefhebbers kunnen mee op pad.
  Landschapswandeling Kelsdonk
  Reiger. (Foto: L Steijn)

  Door IVN Mark & Donge

  In vroegere eeuwen is er veel turf gewonnen. Dat is nog te zien aan de opdeling in lange smalle kavels. Kelsdonk is een 250 hectare groot natuurreservaat van Staatsbosbeheer, het wordt beheerd als weidevogelgebied met botanische waarden. In het zuiden, tegen Etten-Leur aan, ligt de Westpolderplas. Hier is een oeverzwaluwenwand aangelegd, die door vrijwilligers wordt onderhouden. Dit gebied trekt veel watervogels aan.

   

  Bij de IVN landschapswandelingen is de afstand groter en ligt het tempo hoger dan bij veel andere activiteiten van het IVN. De landschapswandeling te Kelsdonk is ongeveer 20 kilometer lang, start zondagmorgen 27 november om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Kelsdonk is een drassig gebied, waar meestal waterdichte, hoge schoenen nodig zijn.

   

  Als u mee wilt wandelen, moet u vooraf inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten.

   

  Dinsdag 22 november 2022
  PrinsenbeekKelsdonknatuurIVN mark & donge
  Landschapswandeling Kelsdonk
  Reiger. (Foto: L Steijn)
  0
  https://www.prinsenbeeknieuws.nl/nieuws/vervolg-voucheractie-breda-bespaart-mee/
  Reacties