Groenrijk zomergoed
 1. Inschrijven Open Beekse Masters

  Golfvereniging Albatross organiseert op zondag 16 juli voor de achtste keer de Open Beekse Masters golfwedstrijd. Deze 18 holes-wedstrijd vindt plaats op de golfbaan van de vereniging aan de Weimersedreef in Prinsenbeek. De inschrijving staat open.

  Door Cor Oomen

  Na de sfeervolle Beekse golfkampioenschappen van voorgaande jaren kan het niet anders dan dat er dit jaar wederom een vervolg aan wordt gegeven. De inschrijving staat open voor alle golfliefhebbers, met een maximum van twintig niet-leden. Ongeacht hun lidmaatschap van Albatross gelden er twee criteria, namelijk in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs (GVB) en woonachtig zijn in de Baronie van Breda (Breda en randgemeenten).

   

  De baan van Golfvereniging Albatross is gelegen op het voormalige historische (1650) landgoed Boschdal. Hier golfen is als wandelen in het park; de baan telt meerdere vijvers, diverse sloten, een variatie aan bomen en struiken, en wordt omzoomd door fraaie houtwallen. Op acht van de negen holes vindt u waterhindernissen.  De negen holes liggen drie aan drie als een klaverblad rond het clubhuis. Dit biedt een unieke mogelijkheid om, afhankelijk van het weer of de conditie, een veelvoud van drie holes te spelen. Volgens kenners ziet de baan er gemakkelijker uit dan hij in werkelijkheid is. De fairways vereisen bovenal een tactische aanpak om tot een succesvolle score te kunnen komen. Het golfcredo ‘Wees wijzer gebruik een ijzer’ doet hier zeker opgeld.

   

  Het Beekse kampioenschap gaat over achttien holes en is een zogenaamde individuele stableford-wedstrijd. Het maximum aantal deelnemers is vastgesteld op achtentachtig, gelijkelijk verdeeld over een ochtend- en een middagsessie. Net zoals voorgaande jaren is het maximum aantal deelnemers die géén lid zijn van Golfvereniging Albatross vast gesteld op twintig. Hierbij geldt voor zowel leden als niet leden het inschrijvingsprincipe: wie eerst komt, eerst maalt. Het inschrijfgeld bedraagt voor leden 7,50 euro en voor niet leden 30 euro. Voor dat bedrag speelt u een achttien holes-golfwedstrijd.

   

  De inschrijving staat open tot 2 juli. Leden kunnen zich aanmelden via de website van Golfverenging Albatross. Niet-leden kunnen zich tot 2 juli opgeven via Beeksemasters@gmail.com. Via datzelfde e-mailadres kunt u ook nadere informatie inwinnen.

   

  Inmiddels heeft zich al een groot aantal golfliefhebbers aangemeld. Indien er meer inschrijven zijn dan het haalbare maximum volgt plaatsing op een reservelijst. Bij afmeldingen wordt de reservelijst ‘aangesproken’. Ook volgens het principe: eerst komt eerst maalt.

   

  De ochtend- en de middagsessie tellen elk maximaal vierenveertig deelnemers, met twee zogenaamde handicap (hcp)-categorieën:

  • Actieve hcp van 0 tot 18.0;
  • Actieve hcp van 18.0 tot 54.0.

  Spelers met hcp. van 40.0 en hoger spelen op hcp. 40.0.

   

  De ochtendwedstrijd begint om 08.00 uur en de middagsessie om 13.30 uur. Per categorie zijn er voor zowel de dames- als herenwinnaars (golf)prijzen beschikbaar. Onderdeel van de wedstrijd is de gezamenlijke neary (wie slaat de golfbal het dichtst bij de hole) en de dames-en heren longest (wie slaat de golfbal het verst).

   

  Na afloop van de middagwedstrijd zal op het fraai gelegen terras de prijsuitreiking plaatsvinden, alsmede de uitreiking van de wisseltrofee aan overall dames- en herenwinnaar. Zij mogen zich vervolgens gedurende een jaar de Beekse golfkampioen dames of heren noemen.

   

  Aansluitend aan de prijsuitreiking verzorgt Brasserie Boschdal een uitgebreide barbecue op het terras van het clubhuis. Leden van Golfvereniging Albatross kunnen zich via de website van de vereniging hiervoor aanmelden (http://www.albatrossgolf.nl/).

  Woensdag 24 mei 2023
  PrinsenbeekgolfwedstrijdGolfvereniging Albatross
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties