1. Inschrijven Beekse Masters 2018

  Golfvereniging Albatross organiseert op zondag 8 juli voor de vierde keer de Open Beekse Masters golfwedstrijd, ofwel de Prinsenbeekse golfkampioenschappen. Deze 18 holes-wedstrijd vindt plaats op de golfbaan van de vereniging aan de Weimersedreef in Prinsenbeek.

   

  Door Cor Oomen

  Na de succes- en sfeervolle Beekse golfkampioenschappen van afgelopen jaren kan het niet anders dan dat er een vervolg aan wordt gegeven. Op zondag 8 juli is het zo ver. De inschrijving staat  open voor alle golfliefhebbers, met een maximum van twintig niet-leden.  Er gelden drie criteria, namelijk ouder dan 16 jaar zijn, in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs (GVB) en woonachtig zijn in de Baronie van Breda (Breda en randgemeenten).

   

  De golfbaan van Golfvereniging Albatross is gelegen op het voormalige, historische (1650), landgoed Bosdal. Golfen op Bosdal is als wandelen in het park. De baan heeft meerdere vijvers en sloten en een variatie aan bomen en struiken. De baan wordt omzoomd door fraaie houtwallen. Op acht van de negen holes vindt u waterhindernissen. Volgens kenners ziet de baan er gemakkelijker uit dan hij in werkelijkheid is. De fairways vereisen bovenal een tactische aanpak om tot een succesvolle score te kunnen komen. Het golfcredo: ‘wees wijzer gebruik een ijzer’ doet hier zeker opgeld. De negen holes liggen drie aan drie als een klaverblad rond het clubhuis. Dit biedt een unieke mogelijkheid om, afhankelijk van het weer of de conditie, een veelvoud van drie holes te spelen.

   

  Het Beekse kampioenschap gaat over 18 holes en is een zogenaamde individuele stableford-wedstrijd. Het maximum aantal deelnemers is vastgesteld op 88, gelijkelijk verdeeld over een ochtend- en een middagsessie. Net zoals voorgaande jaren is het maximum aantal deelnemers dat géén lid is van Golfvereniging Albatross vast gesteld op twintig. Hierbij geldt voor zowel leden als niet-leden het inschrijvingsprincipe: wie eerst komt het eerst maalt. De inschrijving staat voor leden en  niet-leden open tot 24 juni. Leden kunnen zich aanmelden via de website van golfverenging Albatross. Niet-leden kunnen zich opgeven via een e-mail aan Beeksemasters@gmail.com.

   

  Inmiddels heeft zich al een groot aantal golfliefhebbers voor deelname aangemeld. Indien er meer mensen inschrijven dan het haalbare maximum van 88, volgt plaatsing op een reservelijst. Bij afmeldingen word de reservelijst ‘aangesproken’, ook volgens het principe ‘eerst komt eerst maalt’.

   

  Het inschrijfgeld bedraagt voor leden €5 en voor niet leden €. 12,50. Voor dat bedrag speelt u een 18 holes-golfwedstrijd, met een ontvangst met koffie, een prijzentafel en met de prijsuitreiking aan het begin van de avond.

  De ochtend- en de middagsessie tellen elk maximaal 44 deelnemers met 2 zogenaamde handicap (hcp)-categorieën:

  • Actieve hcp van 0 tot 18.0;
  • Actieve hcp van 18.0 tot 36.0;

  Spelers met hcp. van 36.1 en hoger spelen op hcp. 36.0.

   

  De ochtendwedstrijd begint om 08.00 uur en de middagsessie begint om 13.30 uur. Per categorie zijn er voor zowel de dames- als herenwinnaars (golf)prijzen beschikbaar. Onderdeel van de wedstrijd is de gezamenlijke neary (wie slaat de golfbal het dichtst bij de hole) en de dames-en heren longest (wie slaat de golfbal het verst).

   

  Na afloop van de middagwedstrijd zal op het fraai gelegen terras de prijsuitreiking plaatsvinden, alsmede de uitreiking van de wisseltrofee aan de overall dames- en herenwinnaar. Zij mogen zich vervolgens – in navolging van de winnaars van voorgaande jaren - gedurende een jaar de Beekse golfkampioen dames of heren noemen.

   

  Aansluitend op de prijsuitreiking verzorgt de familie De Roos een uitgebreide barbecue op het terras van het clubhuis. Leden van Golfvereniging Albatross kunnen zich via de website van de Golfvereniging aanmelden (http://www.albatrossgolf.nl/). Niet-leden kunnen zich tot 24 juni opgeven via een e-mail aan Beeksemasters@gmail.com. Via datzelfde e-mailadres kunt u ook nadere informatie inwinnen.

  Donderdag 14 juni 2018
  PrinsenbeekgolfAlbatross
  Reacties