1. Inloopavond over werk Beeksestraat

  De Gemeente Breda gaat vanaf september aan het werk in de Beeksestraat in Prinsenbeek, tussen de rotonde en de kruising Dennenweg. Eerst wordt het riool aangepakt, daarna wordt de straat opnieuw ingericht. Op dinsdag 27 augustus tussen 18.30 en 20.30 uur is er een inloopavond in Zaal ’t Hert.
  Inloopavond over werk Beeksestraat
  (Archieffoto)

  Hier kunnen belangstellenden de plannen bekijken, vragen stellen en reageren.

   

  De gemeente gaat dit jaar eerst aan de slag met het riool en de waterleiding. Begin 2020 volgt de verdere inrichting van de weg.

   

  Rioolaansluitingen vervangen

  De leidingen waarmee de kolken en huizen op de riolering zijn aangesloten. zijn in slechte staat. Daarom worden in september deze rioolaansluitingen vervangen en de huisaansluitingen tot de erfgrens.

   

  Begin 2018 is een deel van de riolering in de Beeksestraat en Dennenweg vervangen. Uit inspecties is gebleken dat de rest van de rioolbuizen nog in goede staat is, stelt de gemeente. Deze worden daarom niet vervangen. De waterleiding van Brabant Water is volgens de gemeente wel aan vervanging toe. Dat gebeurt in oktober en november.

   

  Plateaus en drempel

  De weg en het trottoir van de Beeksestraat zijn volgens de gemeente aan herstel toe. Ook vraagt de bestaande inrichting om aanpassingen. Dit gebeurt nadat de rioolaansluitingen en de waterleiding zijn vervangen. De gemeente gaat dan het trottoir verbreden en de rijbaan versmallen. Verder zullen er plateaus worden aangebracht op de kruisingen met de zijwegen en een drempel ter hoogte van de Sterreschans. De bomen zullen zoveel mogelijk behouden blijven, belooft de gemeente, die aangeeft dat er nieuwe bomen komen waar gaten vallen. Ook zal er duurzame led-straatverlichting worden aangebracht.

  Woensdag 21 augustus 2019
  PrinsenbeekBeeksestraatriooldrempelplateausbomen
  Inloopavond over werk Beeksestraat
  (Archieffoto)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.