Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Informatiebijeen-komst Herenboeren

  • (Foto: Herenboeren Breda)
  Verse seizoensgroenten, fruit, aardappelen, vlees en eieren van je eigen boerderij? Dat kan binnenkort. Herenboeren Breda heeft zicht op een stuk grond aan de westkant van Breda, melden mede-kartrekkers Harold en Caroline van Ham uit Prinsenbeek. Wil je meedoen of meer informatie? Kom dan op maandag 22 oktober naar de informatieavond in het scoutinggebouw in Prinsenbeek.

  Door Herenboeren Breda

  Een Herenboerderij is een kleinschalig, gemengd bedrijf opgericht door een coöperatie van consumenten die grip willen krijgen op hun eigen eten. Ze vormen uit hun midden zelf het bestuur en beslissen wat voor groenten, fruit en vlees geproduceerd worden. Gezamenlijk nemen ze een boer in loondienst die de dagelijkse leiding op de boerderij heeft en op een duurzame en professionele wijze voedsel produceert exclusief voor de leden. De leden hoeven voor hun lidmaatschap niet te verhuizen, maar blijven gewoon in hun eigen huis wonen; ze komen wekelijk vers voedsel ophalen bij de boerderij.

   

  200 huishoudens gezocht

  Voor de opzet van een Herenboerderij zijn 200 huishoudens nodig: eenpersoons- en tweepersoonshuishoudens en gezinnen met kinderen, in totaal 500 monden. Iedereen die gezond en eerlijk voedsel belangrijk vindt, is welkom. Het doel van Herenboeren is het bereikbaar maken van smaakvol, gezond, veilig, duurzaam en betaalbaar voedsel voor iedereen. Herenboeren stimuleert en inspireert een hernieuwde voedselbeleving, een bewustzijn, vanuit de overtuiging dat voedsel mensen bij elkaar brengt en bindt. Hoe we dat gaan doen? Door ‘samen duurzaam voedsel te produceren’.

   

  Gesteund door gemeente Breda

  We kunnen er in de media niet meer omheen. Dagelijks lezen we berichten over kentering van de agrarische sector, nieuwe landbouwmethoden en bewustere consumenten. Enkele jaren geleden al is daarom een groep bewuste consumenten uit Boxtel opgestaan en heeft een eigen Herenboerderij gesticht. In navolging van dit initiatief is Stichting Herenboeren Breda opgericht en zijn wij nu op zoek naar nieuwe leden voor de nog op te richten Herenboerderij in Breda. Gesteund door Herenboeren Nederland en de gemeente Breda, zien wij de lijst met geïnteresseerden in rap tempo groeien, maar er is nog ruimte voor meer potentiele 'herenboeren'.

   

  Uw interesse gewekt?

  Stichting Herenboeren Breda organiseert op maandagavond 22 oktober 2018 in het scoutinggebouw in Prinsenbeek (Moleneind 1) een informatieavond om u nader kennis te laten maken met het Herenboeren-concept. We starten om 20.00 uur, inloop is vanaf 19.30 uur. Aanmelden voor de informatieavond kan via info@herenboerenbreda.nl. Voor meer informatie kijk op www.herenboerenbreda.nl en www.herenboeren.nl.  

  Woensdag 17 oktober 2018
  PrinsenbeekHerenboeren Bredaverantwoord voedsel produceren
  • (Foto: Herenboeren Breda)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.