Groenrijk 728 online
 1. Inbraak en pogingen op zes adressen

  Inbrekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag verschillende keren toegeslagen in Prinsenbeek. Er is ingebroken in een woning in de Tongerloodreef, waar de bewoners thuis waren. In Den Elst is een mountainbike uit een achtertuin gestolen. En er zijn nog vier pogingen ondernomen, in het Bessertpad, Den Elst en de Abdisstraat, meldt de politie.

  In de woning in de Tongerloodreef is er ingebroken terwijl de bewoners boven lagen te slapen. De inbrekers zijn binnengekomen door de cilinder van de achterdeur eruit te trekken. Dit moet zijn gebeurd tussen vrijdag 23.00 uur en zaterdag 08.00 uur. De inbraak werd ’s ochtends ontdekt. Kastlades stonden open en er was van alles overhoop gehaald. De dieven hebben onder meer een laptop en wat contant geld meegenomen. In de brandgang werd nog iets uit de woning aangetroffen.

   

  In de nacht van vrijdag op zaterdag is ook ingebroken in de achtertuin aan Den Elst, waar een mountainbike werd meegenomen.

   

  Op alle andere adressen ging het om mislukte pogingen. In het Bessertpad moet die hebben plaatsgevonden tussen vrijdag 19.30 uur en zaterdag 11.30 uur. Hier was het slot van de tuinpoort geforceerd; eveneens de cilinder afgebroken.

   

  In Den Elst ook een inbraakpoging die vrijdagnacht, via de poort aan de brandgang bij de woning. Ook hier was het deurbeslag beschadigd.

   

  In de Abdisstraat is op twee naast elkaar gelegen adressen geprobeerd in te breken. Op het ene adres ging het om een schuur, waar ook door braak het hang- en sluitwerk beschadigd raakte. Bij de buren hebben ze geprobeerd via een tuinpoort binnen te komen, was te zien aan het eveneens beschadigde slot.

   

  De politie houdt er rekening mee dat er samenhang is tussen de verschillende inbraken. Ze doet een oproep aan mensen die in die nacht iets verdachts hebben gezien of gehoord om zich te melden.

  Zondag 09 januari 2022
  Prinsenbeekinbrakenpolitie
  0
  Reacties