Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. In najaar zendmast bij De Drie Linden

  In najaar zendmast bij De Drie Linden
  (Foto: Initiatiefgroep, archief)
  De UMTS/GSM-zendmast van Vodafone Libertel BV bij sport- en welzijnsaccommodatie De Drie Linden in Prinsenbeek wordt dit najaar geactiveerd, meldt Richard Mes van VodafoneZiggo. Het gaat volgens hem om de technieken 2G, 3G en 4G.

   

  Initiatiefgroep ‘Zendmast De Neel' wilde de plaatsing tegenhouden en stapte afgelopen februari naar de rechter. Maar die stelde de buurtbewoners in het ongelijk. Het is niet de verwachting dat er nog verdere actie wordt ondernomen.

   

  November 2016 heeft Vodafone van de gemeente een vergunning gekregen voor plaatsing bij De Drie Linden. De mast kan hier volgens de gemeente aan een maatschappelijke voorziening worden gekoppeld en zou zo minder inbreuk maken op de omgeving.  Circa honderd omwonenden maakten bezwaar tegen de locatie van de 25 meter hoge zendmast midden in hun woonwijk, in verband met waardedaling van huizen en gezondheidsrisico's. De gemeente meet volgens hen met twee maten. Begin 2016 stond de zendmast nog gepland in het Moleneind, maar die locatie ging na protest niet door. Voor een eerder bericht hierover: klik hier.

  Maandag 14 mei 2018
  PrinsenbeekzendmastDe Drie Lindenrechtszaak
  In najaar zendmast bij De Drie Linden
  (Foto: Initiatiefgroep, archief)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.