Groenrijk 728 100920
 1. Honderden foto’s heemkundekring online

  Heemkundekring Op de Beek heeft deze week een nieuwe website online gezet. Op www.beeldbankhkopdebeek.nl staan honderden foto’s van Prinsenbeek.
  Honderden foto’s heemkundekring online
  De heemkundekring vraagt zich af waar dit naambord ooit stond? (Foto: Beeldbank Heemkundekring Op de Beek)

  Door Heemkundekring Op de Beek

  Al een flink aantal jaren is de documentatiewerkgroep van de heemkundekring doende met het archiveren, inventariseren, beschrijven en toegankelijk maken van het grote aantal foto's, films, video's, cd's, dvd's, boeken, verenigingsarchieven, bidprentjes en papieren uit de archieven.

   

  Inmiddels is men zo ver gevorderd dat er een voor iedereen toegankelijke inventaris is samengesteld. Het is de bedoeling om iedereen die hiervan gebruik wil maken, toegang te bieden. U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat hkopdebeek@ziggo.nl.

   

  De afgelopen paar maanden heeft de speciaal voor de foto’s opgerichte ‘beeldbankgroep’ ervoor gezorgd dat er al enkele honderden foto’s over allerlei Prinsenbeekse onderwerpen op de nieuwe beeldbankwebsite: www.beeldbankhkopdebeek.nl staan. Maar de site wordt continue verder aangevuld. Later zullen ook andere bestanden worden toegevoegd, zoals de bibliotheek, films, bidprentjes enzovoort.

   

  Prinsenbeeks geschiedenisboek

  Bezoek dus regelmatig eens de beeldbank, bekijk de foto's en de beschrijving zoals namen, data, gebeurtenissen enzovoort. Heeft u op- of aanmerkingen, herkent u namen of gebeurtenissen of heeft u aanvullingen, dan kunt u die via de website aan de heemkundekring doorgeven. Daardoor is en wordt de beeldbank een Prinsenbeeks geschiedenisboek.

   

  Heeft u zelf foto's, films, dia's of ansichtkaarten die u eventueel op de beeldbank wilt plaatsen, neem dan even contact op met de fotoarchiefbeheerder: Jan Rabelink, tel. 076-5413743 of jrabelink@ziggo.nl.

  Vrijdag 26 juni 2020
  PrinsenbeekbeeldbankHeemkundekring Op de Beekfoto's
  Honderden foto’s heemkundekring online
  De heemkundekring vraagt zich af waar dit naambord ooit stond? (Foto: Beeldbank Heemkundekring Op de Beek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.