Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. ‘Het is nooit te warm om te dansen’

  ‘Het is nooit te warm om te dansen’
  Wie staan er straks op het podium tijdens de BAK-zittingen?
  Wat deden ze hun best maandagavond in de gymzaal van basisschool De Griffioen. Niet minder dan 54 Prinsenbeekse groep 5-meisjes gaven daar in twee lichtingen een demonstratie van hun danskwaliteiten tijdens de spannende auditie voor de dansmarietjes.

   

  Allemaal willen ze dolgraag toetreden tot het nieuwe groepje van zeven dat het komende carnavalsseizoen mee voorgaat in de leut van Boemeldonck. Het enthousiasme spatte er dan ook af.

   

  Eerst mochten ze met z’n allen vrij dansen op uiteenlopende muziek. Daarna moesten ze een paar pasjes leren en demonstreren. En tenslotte nog een eigen dansje met z’n tweeën tegelijk, in een kring met alle andere kandidaten als toeschouwers.

   

  Het was warm, maar zoals één van de kinderen het formuleerde: ,,Het is nooit te warm om te dansen.’’ En bovendien moeten ze ook wel tegen een beetje warmte kunnen, vinden ze bij de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK). ,,Want straks in de schijnwerpers is het ook warm’’, aldus Nancy Giesbergen van het BAK-bestuur.

   

  Zij vormde samen met begeleidsters Maureen, Anke en Jessica de jury. En die had een moeilijke taak. ,,De demonstraties waren van hoog niveau.’’ Voor de uitslag moeten de meisjes nog heel even geduld hebben. En dat is heel spannend, want ze willen het allemaal zó graag. Woensdag tussen 19.00 en 20.00 uur krijgen de gelukkigen een telefoontje. En op de andere adressen: aan de ouders de taak om hun kleintjes te troosten. 

  Maandag 11 juni 2018
  PrinsenbeekdansmarietjescarnavalBoemeldonck
  ‘Het is nooit te warm om te dansen’
  Wie staan er straks op het podium tijdens de BAK-zittingen?
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.