Groenrijk kerst 2021
 1. Het feest kan beginnen

  Iedereen heeft er lang op moeten wachten, maar vanmiddag om vijf uur begint het feestweekend ter gelegenheid van de vernieuwde Markt in Prinsenbeek. De feesttent staat en het evenemententerrein is ingericht. Organisatoren en vrijwilligers van de technische ploeg doen aan het begin van de middag nog wat laatste klusjes voor dit eerste grote evenement sinds lange tijd.

  Het met hekken afgezette evenemententerrein bevindt zich aan de kant van de Markt-straat en beslaat een stukje van het parkeerterrein. De entree bevindt zich aan de zijde van Café-Zaal Marktzicht.

   

  Bij het betreden van het terrein treffen de bezoekers meteen links twee foodtrucks en rechts een aantal picknicktafels. Voor de ingang van de grote tent staat een bouwwerk van het wapen van Prinsenbeek, van de Kleppers & Co, voor een fotomoment. 

   

  De tent zelf beslaat een oppervlakte van naar schatting dertig bij veertig meter. In het midden van een lange zijde is een groot podium opgebouwd. Aan drie kanten is er een bar. De wanden zijn versierd met foto’s van de nieuwe Markt. Vroeg in de middag zijn de kasteleins hier nog bezig met de laatste voorbereidingen, later vandaag biedt de tent ruimte aan ruim duizend feestvierders.

   

  De organisatoren zijn blij dat het eindelijk zo ver is. ,,We hebben een lange voorbereidingstijd gehad’’, aldus Krissy Basstein en Coralie ten Holter, die aangeven het best spannend te vinden.

   

  Om 17.00 uur vandaag trapt DJ Gabbi Nabbi het driedaagse evenement af. Verder zijn er optredens van Vinzzent, Corry Konings en Samantha Steenwijk, evenals van de band TILT. DJ Tim Hox sluit af. Het einde is om 23.00 uur.

   

  Op alle dagen verzorgen Prinsenbeekse cafés samen met Purple Catering en Guido van Wolven Catering & Events de culinaire omlijsting. De deelnemende horecazaken zijn Café-Zaal het Veehandelshuis, Café-Bar de Stee, Eetcafé De Swaen, Café-Zaal Marktzicht en Café de Elsakker.

   

  Zaterdag

  Op zaterdag 23 oktober start het evenement om 16.00 uur. Ook dan is DJ Gabbi Nabbi aanwezig. Artiesten die deze dag optreden zijn Django Wagner, Emma Heesters, Tino Martin en de band MT Bottles. Het einde van de avond is om 23.00 uur. Het laatste uur van dit programma wordt verzorgd door DJ Suyano.

   

  Zondag

  Zondag 24 oktober wordt in samenwerking met smartlappenkoor Beekse Smart georganiseerd. Het terrein is vanaf 13.30 uur toegankelijk en het programma start om 14.00 uur. Toegang is op zondag gratis. Behalve Beekse Smart treden ook de koren Amor en Muiterij Kantje Boord op. Het einde van deze dag is om 19.00 uur.

   

  Alle drie de dagen dient men in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs (vaccinatie-, herstel- of testbewijs) en een geldig ID.

  Vrijdag 22 oktober 2021
  PrinsenbeekfeestweekendMarkttenthoreca
  0
  Reacties