1. ‘Het contrast is zo groot’

  ‘Het contrast is zo groot’
  (Foto: Ria Bekkers)
  ,,Hoewel het na een week terug uit Kenia al lijkt of ik niet weggeweest ben, draai ik voor mezelf toch regelmatig de ‘film in mijn hoofd’ af: herinneringen ophalen’’, zegt Ria Bekkers van het Keniaproject Prinsenbeek. ,,Het contrast is zo groot, alsof je in Nederland bent van tachtig jaar geleden, zoals ik hoor uit de verhalen van mensen op Hagedonk.’’

  Door Ria Bekkers

  Iedereen was arm, dus het voelt niet als arm. Tevreden met zo weinig, geen sociale voorzieningen dus je bent afhankelijk van familie, buren, mensen om je heen.  Op de scholen is uniform verplicht, geen merkenrage, maar als je al de zoveelste drager bent kunnen er scheuren in zitten.

   

  We waren in februari in Kenia om alles rond de nieuwe waterpomp goed te regelen. Die is gerealiseerd met geld van het Keniaproject Prinsenbeek. Toen we een voorstel deden voor de datum van ons bezoek, werd ons niet verteld dat de datum in de vakantietijd viel. Maar toch was iedereen er: leraren, oudercommissies en 400 leerlingen. Verbaasd vroeg ik waarom ze de datum niet veranderd hadden, maar bezoek namens mensen die zo goed voor hen zorgen, is een feest. 

   

  Met trots van beide kanten bewonderden we de waterpomp. Een mooie en degelijke installatie (die nog wel een omheining nodig heeft ter beveiliging) en op verschillende plaatsen op het terrein een kraantje. Voor de verkoop moeten klanten nog over het schoolterrein lopen en rijden, wat storend is voor het onderwijs. Dus zou er een kiosk moeten komen voor de verkoop van water. Volgende keer meer hierover.

   

  Keniawinkeltje

  Door het onstuimige weer durfden we afgelopen weekend niet veel van onze voorraad buiten te zetten, maar achteraf viel het mee. En gelukkig ook veel klanten die toch de deur uitgingen. Daarom viel ook de opbrengst mee: €138 en €100 in de giftenbox.

   

  Komende week wordt er weer hard gewerkt door onze ‘ruimploeg’, om de winkel en de voorraadruimte weer te poetsen en te ordenen. Mogelijk hebben we zaterdag een verrassing voor u, maar of dat door kan gaan, hangt van een aantal factoren af. Als het doorgaat leest u daarover vrijdag meer op Prinsenbeeknieuws.nl. Wat wel zeker is, is dat we komend weekend volop bloeiende helleborusen in de verkoop hebben. Met veel dank aan een dorpsgenoot met ‘groene vingers’. Welkom weer, met mogelijk zaterdag een verrassing, maar in elk geval met verkoop van helleborusen.

   

  Het Keniawinkeltje aan de Groenstraat 42 verkoopt tweedehands spullen die gratis door dorpsgenoten en andere donateurs beschikbaar worden gesteld. De opbrengst is voor scholenprojecten in Kenia. Iedereen is welkom in het Keniawinkeltje op vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur (telefoon 5429310).

  Maandag 11 maart 2019
  Prinsenbeekkeniaproject
  ‘Het contrast is zo groot’
  (Foto: Ria Bekkers)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.