Groenrijk 728 kerst
 1. Herfstprogramma Boekendonck

  Boekendonck is één van de 175 deelnemers aan de Rommelroute Prinsenbeek 2022 op zaterdag 24 september tussen 10.00 en 15.00 uur. Verder staan deze herfst ook nog de Voorleeskoffie tijdens de Nationale Ouderendag en Kinderboekenweek op het programma, evenals twee lezingen.

  Door Marjan van der Laken

  Bij de stand van de vrijwilligersbibliotheek op het voorplein van Hagedonk treffen bezoekers tijdens de Rommelroute veel leuke boeken om uit te kiezen. Verder is er een informatietafel met wetenswaardigheden over komende activiteiten en de vriendenactie van Boekendonck. Tip: Haal tussen 09.00 en 10.30 uur bij Janssen ‘n van Dongen aan de Loopstraat een routebeschrijving op!

   

  Nationale Ouderendag en Kinderboekenweek

  Traditiegetrouw vieren we weer de Nationale Ouderendag én het begin van de kinderboekenweek met een gezellige Voorleeskoffie voor jong en oud. Op vrijdag 7 oktober zijn bewoners van Hagedonk en andere belangstellenden vanaf 10.00 uur welkom in het Grand Café. Er is koffie met een traktatie voor de  deelnemers aan de voorleeskoffie. Bezoekers van buiten betalen 1,50 voor de koffie.

   

  In de ruimte van Boekendonck wordt voorgelezen aan de kinderen van Kober. Vanaf 10.30 uur komen de kinderen naar de grote zaal en worden er liedjes gezongen met accordeonmuziek van Rob Pollé. Voor de ouderen leest Anita Lodewijks een verhaal van Annie M.G. Schmidt voor.

   

  Lezingen

  Op 2 november en 1 december staan er lezingen op het programma. Op 2 november: ‘Archeologische vondsten in Breda en omgeving’ door een team van Bredase archeologen. En 'Bidden voor de kost' is de lezing van 1 december, waarbij Hans de Vaan vertelt over het leven van roofvogels. Aanvang 14.00 uur en toegang gratis. Consumpties 1,50 euro. Graag even tevoren aanmelden per mail, telefonisch of persoonlijk bij Boekendonck.

   

  Stem op Boekendonck!

  Rabobank-leden kunnen nog tot en met 27 september stemmen op  organisaties en verenigingen die hen na aan het hart liggen. Hoe meer stemmen hoe hoger het subsidiebedrag. Meld u aan en geef één van uw drie stemmen aan Boekendonck.

   

  Boekendonck is van maandag tot en met donderdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Markt 5A (aparte zij-ingang bij Hagedonk), tel. 088-1172908, boekendonck@outlook.com. Boekendonck is ook te vinden op Facebook, Instagram en www.boekendonck.nl

  Vrijdag 23 september 2022
  PrinsenbeekBoekendonckvrijwilligersbibliotheekKinderboekenweek
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties