Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Hendrico Valentijn wil de brug slaan tussen dorp en buitenwijk

  Hendrico Valentijn wil de brug slaan tussen dorp en buitenwijk
  Hendrico Valentijn is met zijn negentien jaar het jongste verkiesbare kandidaat-raadslid bij de gemeenteraadsverkiezingen in Breda op 21 maart. Hij is een trotse geboren en getogen Haagse Beemdenaar, die goed thuis is in Prinsenbeek en kandidaat is voor de Volkspartij Breda.

   

  Door Hendrico Valentijn

  Mijn naam is Hendrico Valentijn. Met mijn 19 jaar oud ben ik de jongst verkiesbare kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zelf kom ik van net over de fietsbrug, uit Haagse Beemden. Omdat ik zo dicht bij Prinsenbeek ben opgegroeid, heb ik hier veel tijd doorgebracht. Van muziekles tot judo bij Kuatsu tot carnaval vieren.

   

  Doordat ik zoveel tijd in Prinsenbeek doorbreng, heb ik hier ook veel mensen leren kennen. Sommigen zijn ontzettend goede vrienden geworden. Problemen die in Prinsenbeek spelen, zijn mij dan ook niet onbekend. Zoals onvoldoende starterswoningen, het slecht geregelde nieuwe afvalsysteem en het tekort aan aandacht voor het asbestprobleem vanuit de gemeente.

   

  Overvol Marktzicht tijdens carnaval

  Een ander probleem is dat van het overvolle Marktzicht tijdens carnaval. Bekenaren kunnen Marktzicht niet in omdat het er vol zit met volk uit de Haagse Beemden, met mensen zoals ik dus.

   

  Ik ben er trots op dat ik Bredanaar ben en uit de Haagse Beemden kom. Met 30.000 inwoners is het de grootste wijk van Breda, maar het is helaas ook een van de meest vergeten delen van onze gemeente, net zoals onze dorpen. In de Haagse Beemden zijn maar weinig voorzieningen, zeker voor onze jongeren. Iets waarvoor ik vanuit de gemeenteraad straks aandacht voor wil vragen.

   

  Dat is voor mij ook het grootste probleem van de Bredase politiek: het lijkt er vooral om het stadscentrum te gaan. Maar we moeten alle problemen in Breda serieus nemen. Ik ken niet alle problemen die in Prinsenbeek spelen, maar ik weet wel dat Prinsenbeek, de andere dorpen én de buitenwijken zoals de Haagse Beemden net zo belangrijk zijn als het stadscentrum.

   

  Successen in de dorpen komen van de inwoners zelf, niet van de gemeente Breda. Onze dorpen zijn een eigen gemeenschap met een eigen identiteit. De gemeente moet er dus vooral voor zorgen dat de dorpen zelf hun zaken kunnen en mogen regelen. En de buitenwijken kunnen daar het nodige van leren.

   

  Zelf had ik nooit gedacht dat ik dit jaar mezelf verkiesbaar zou gaan stellen. Toen ik ervoer hoe de Bredase politiek nu werkt, kreeg ik het gevoel dat dat niet de manier is die de mensen willen. Ik heb het gevoel dat het tijd is voor verandering.

   

  Ik ga niet de politiek in omdat het mij leuk lijkt. Ik ga de politiek in omdat ik mij verplicht voel iets te veranderen aan het huidige systeem. Ik wil u niet alleen een stem geven, maar ook een luisterend oor. Als u zich ongehoord voelt, kunt u mij altijd bereiken op mijn persoonlijke telefoonnummer 06-407 942 46.

   

  Hendrico Valentijn is kandidaat voor de Volkspartij Breda, lijst 10 nummer 5.

  Maandag 12 maart 2018
  PrinsenbeekVolkspartij Breda
  Hendrico Valentijn wil de brug slaan tussen dorp en buitenwijk
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.