1. Heidreefke vanaf Vianendreef is wandelpad

  • (Foto: Gemeente Breda)
  • Bij de opening in februari.
  Gebruikers van het Heidreefke in Prinsenbeek viel het op dat het niet meer mogelijk is om op de fiets de doorsteek vanaf de Vianendreef richting Hooiberg te maken. De nieuwe poort biedt immers geen doorgang aan een rijwiel.

  Nadat de oude poort was verwijderd, was er maandenlang geen hekwerk op die plek, aldus één van de gebruikers. Zij vindt het jammer dat ze vanwege de nieuwe poort niet meer met de fiets de doorsteek kan maken. ,,Ook voor mensen die slechter ter been zijn, is het niet handig.''

   

  Volgens de Gemeente Breda is deze snelle doorgang een wandelpad, of zoals het ook wel wordt genoemd een ‘laarzenpad’. Met een ‘slim poortje’ in het hekwerk, waardoor de wandelaar het pad op kan zonder het hele hekwerk te openen. Fietsers en mensen met bijvoorbeeld een kinderwagen kunnen via de ingang Korenpad bosgebied De Hooiberg in, aldus de gemeentewoordvoerster.

   

  Het Heidreefke, zoals het pad heet, is in februari onder grote belangstelling geopend. Samen met Peter Brabander van landschapsonderhoud Groene Schakel en Heemkundekring Op de Beek heeft initiatiefnemer Piet Sloven zich vijf jaar lang sterk gemaakt voor het Beeks kerkepaadje, dat als ‘ommetje Hooiberg’ is opgenomen in het wandelnetwerk van ‘Brabantse ommetjes’.

  Vrijdag 09 augustus 2019
  PrinsenbeekHeidreefkewandelpad
  • (Foto: Gemeente Breda)
  • Bij de opening in februari.
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.