Groenrijk 72 111120
 1. ‘Heerlijk genieten, want we leven maar één keer’

  ‘Vanmiddag heerlijk genieten, want we leven maar één keer en we weten niet hoe lang nog’. Dat was een regelmatig gehoorde uitspraak zaterdag tijdens de high tea van de Rotary en dorpsplatform in Prinsenbeek. En dat de gasten in Café-Zaal Marktzicht genoten, was wel duidelijk.
  (Foto's: Anton Hoeven)

  Door Anton Hoeven

  Rotaryclub Prinsenbeek en Omstreken verzorgde de high tea in samenwerking met de werkgroep ‘Gezelligheid Samen’ van Dorpsplatform Prinsenbeek Domein Zorg. Oudere inwoners van Prinsenbeek  en bewoners van Hagedonk die door omstandigheden niet zo makkelijk een dagje uit kunnen, waren de genodigden. Ruim honderd ouderen hadden zich aangemeld via thuiszorginstellingen, kerken, de Zonnebloem, KBO of anderszins. En ze lieten zich door de leden van de Rotary trakteren. Deelnemers die niet zelfstandig naar Marktzicht konden komen, waren opgehaald. Alles was voorbereid door de Rotarians, van het klaarmaken van de zaal tot het vullen van de etagères.

   

  Het begon om twee uur, maar de eerste gasten stonden om één uur al voor de deur om toch maar niets van de middag en de gezelligheid te hoeven missen. Gelukkig konden alle rollators geparkeerd worden, en was er ook volop plaats voor de rolstoelgebruikers.

   

  De middag werd muzikaal omlijst door de belangeloze medewerking  van smartlappenkoor Liesleut. Tijdens het optreden kwamen eerst de etagères met hartige broodjes en sandwiches op tafel, en daarna die met allerlei zoetigheden en fruit. Bakkers Nagelkerke en Elias, maar ook Slagerij van de Wijngaart en Sligro hadden dit volop gesponsord.

   

  Advocaatjes en citroentjes 

  Ter afsluiting waren er nog het bekende advocaatje met slagroom en de glaasjes citroen (met suiker) of een jonge jenever. Om vier uur werd de high tea afgesloten, waarbij namens alle aanwezigen de leden van de Rotaryclub en de sponsoren werden bedankt voor deze uitermate gezellige en geslaagde middag. Als herinnering ontving iedereen nog een bedankkaart. Veel aanwezigen hopen op een vervolg!

   

  Rotaryclub Prinsenbeek eo dankt nogmaals degene die deze middag mede mogelijk hebben gemaakt: Café-Zaal Marktzicht, Slagerij v/d Wijngaart, Bakkerij Mark Elias, Bakkerij Nagelkerke, Tuincentrum Poppelaars, Sligro Breda, smartlappenkoor Liesleut en de Zonnebloem voor de coördinatie van de inschrijvingen. Namens de deelnemers, nogmaals bedankt voor deze prachtige middag.

  Maandag 23 september 2019
  PrinsenbeekRotary Prinsenbeek en omstrekenZonnebloemhigh tea
  (Foto's: Anton Hoeven)
  Reacties