Groenrijk 72 111120
 1. Heel Boemeldonck wandelt en puzzelt

  In een maand tijd is de wandel-puzzeltocht van de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) meer dan tweeduizend keer gedownload. De alternatieve activiteit in coronatijd voorziet duidelijk in een behoefte. Op basis van deze cijfers zou je kunnen concluderen dat misschien wel het halve dorp al er al mee aan de slag is gegaan.
  Heel Boemeldonck wandelt en puzzelt

  Want de meeste personen lopen met hun gedownloade formulier toch in gezelschap; het zijn over het algemeen duo’s en gezinnen die hiermee een frisse neus zijn gaan halen.


  De wandel-puzzeltocht is 5,5 kilometer lang, niet toevallig want de BAK van Boemeldonck heeft dit jaar haar 55-jarig jubileum. Deelnemers komen langs veel Boemeldonckse bezienswaardigheden in het dorp. Aan de kant waar ze lopen zijn achtenveertig details gefotografeerd. Het is de bedoeling dat ze van die details de juiste locatie omschrijven.


  Volgens voorzitter John Meeuwissen heeft de BAK al vele inzendingen binnengekregen, met heel leuke en positieve commentaren. ,,De mensen vinden het een leuke wandeltocht door Boemeldonck, waarbij ze soms door wijken en straten komen waar ze nog nooit zijn geweest. Sommige foto’s zijn makkelijk te vinden, maar andere juist heel moeilijk.’’


  De meeste mensen lopen de route meerdere keren om alle foto s te vinden. Een leuke bezigheid in een tijd waarin er verder toch niet veel te doen is, volgens de BAK.

   

  Iets leuks in de buitenlucht
  Het ook een geliefde activiteit van grootouders met kleinkinderen, horen ze bij de BAK. Opa en oma Van Loenhout vinden het inderdaad leuk om te doen, vertellen ze terwijl ze onderweg zijn. Zij liepen afgelopen maandag voor de tweede keer een deel van de tocht samen met hun kleinkinderen Tias (8) en Sten (6). ,,Want in één keer lukt het echt niet om alles te vinden hoor.’’ Ze waren zelfs van plan om nogmaals op pad te gaan, want ook maandag aan het eind van de wandeling hadden ze nog niet alle plaatjes gevonden. Geen enkel probleem vinden ze, want het is iets leuks om in de buitenlucht te doen.


  Iedereen kan de tocht lopen wanneer het hem of haar uitkomt. De wandel-puzzeltocht is te downloaden via de website van de BAK (klik hier). De antwoorden kunnen tot en met 16 februari, iets langer dan eerder aangekondigd, worden gestuurd naar fotopuzzeltocht@boemeldonck.nl. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen beschikbaar.

  Donderdag 21 januari 2021
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckwandelenpuzzelenoliebollen bakken
  Heel Boemeldonck wandelt en puzzelt
  0
  Reacties