1. Hè Hè blaast op BBF voor het laatst

  Blaaskapel Hè Hè speelt komende zondag tijdens het Biks Blaos Festijn Plus in Prinsenbeek voor het laatst. Daarna stopt de Beekse blaaskapel er na twintig jaar mee, meldt Johan Foesenek.
  Hè Hè blaast op BBF voor het laatst
  (Foto: Facebook Blaaskapel Hè Hè)

  Hè Hè is indertijd begonnen met een vriendengroep van muzikanten die gestopt waren bij de Hofkapel van Boemeldonck. Door de jaren is de samenstelling weleens gewijzigd; als er muzikanten vertrokken, werden er nieuwe mensen gezocht. Ze zijn nu met achttien mannen.

   

  De laatste jaren bleek vernieuwing steeds lastiger, aldus Foesenek. Zeker omdat het streven is om het toch enigszins serieus aan te pakken, wat de nodige discipline vraagt. Daarbij moeten mensen volgens hem ook goed binnen de groep passen. Toen recent duidelijk werd dat er weer naar nieuwe muzikanten zou moeten worden uitgekeken, heeft de kapel in gezamenlijkheid besloten om dit niet meer te gaan doen en ermee te stoppen. ,,Wel jammer, maar we konden ons niet opladen om hier weer de schouders onder te zetten’’, aldus Foesenek.

   

  Het Biks Blaos Festijn Plus vinden de mannen van Hè Hè een mooi moment om afscheid te nemen. Net als tijdens het laatste optreden kort voor de vakantie in Renesse, zullen ze ook komend weekend op de Markt in Prinsenbeek een aantal mooie shows verzorgen.

  Maandag 09 september 2019
  PrinsenbeekBlaaskapel He He
  Hè Hè blaast op BBF voor het laatst
  (Foto: Facebook Blaaskapel Hè Hè)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.