1. Oudste club na 171 jaar zonder ruimte

  Oudste club na 171 jaar zonder ruimte
  (Archieffoto: Handboogvereniging St. Sebastiaan)
  Ook handboogvereniging St. Sebastiaan moet Manege Overbos in Prinsenbeek verlaten, meldt bestuurslid Nancy Timmer. De oudste sportvereniging van Prinsenbeek zit daarom na 171 zonder schietruimte.

  Dat St. Sebastiaan de manege na ruim anderhalf jaar alweer moet verlaten, kwam voor het bestuur van de handboogvereniging als een grote verrassing. Toen ze in 2017 na bijna 170 jaar vanuit Café-Zaal Marktzicht naar de manege verhuisden, was het bestuur in de veronderstelling dat dat voor lange tijd zou zijn. ,,171 Jaar op de Beek en dan verdwijnen we in een oogwenk’’, reageert Timmer teleurgesteld.

   

  Eind vorige week kregen ze te horen dat het handboogschieten niet meer op de manege kan plaatsvinden. Net als BOTS Bootcamp & Obstacle Training School is ook dit geen manege-activiteit. Voor afwijkende activiteiten dient een aparte aanvraag te worden ingediend. Gemeente en manege zijn hierover op dit moment nog met elkaar in gesprek en willen er daarom beide niet meer over kwijt.

   

  Andere accommodatie

  Inmiddels is duidelijk dat voor het einde van de maand de schietwand weg moet zijn. ,,We zijn dan ook druk op zoek naar een plek waar die in delen kan worden opgeslagen’’, aldus Timmer, die eveneens een oproep plaatst voor een alternatieve accommodatie voor de vereniging.  

   

  De club was 170 jaar thuis bij Marktzicht maar vertrok in 2017 naar de grotere locatie bij de manege, waar ook de buitentrainingen en short metric konden plaatsvinden. Hier had de handboogvereniging de beschikking over een ruimte van 10 meter breed en ongeveer 40 meter lang, met een een stramietwand van 7,5 meter breed. Er kon worden geschoten op 18 en 25 meter, waarmee de club de benodigde ruimte had om wedstrijden van de Nederlandse Handboog Bond (NHB) te kunnen houden.

  Woensdag 15 mei 2019
  PrinsenbeekhandboogverenigingSt. Sebastiaanmanege overbosCafé MarktzichtGemeente Breda
  Oudste club na 171 jaar zonder ruimte
  (Archieffoto: Handboogvereniging St. Sebastiaan)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.