1. GVP stopt ermee

  GVP stopt ermee
  De leden van de Groep Verkeersveiligheid Prinsenbeek (GVP) hebben aangekondigd eind dit jaar met hun activiteiten te stoppen. Aanleiding voor hun besluit is onder meer de moeizame samenwerking met het Dorpsplatform Prinsenbeek en Gemeente Breda.

  De GVP is een werkgroep van het dorpsplatform, onder de domeinen veiligheid en openbare ruimte. De gemeente wil volgens de GVP alleen via het dorpsplatform communiceren en niet rechtstreeks met de GVP. Wat volgens de groep geen werkbare situatie is; ‘het werd steeds moeilijker om een klein beetje van de eigen inbreng verwezenlijkt te zien worden bij de gemeente.’

   

  Daarbij had de GVP het gevoel ook niet altijd even serieus te worden genomen door diverse ambtenaren en de plaatselijke politiek en te weinig support te ervaren binnen het dorpsplatform en de dorpsgemeenschap. In het verleden zijn verschillende leden zelfs gestopt met hun activiteiten voor de GVP vanwege bedreigingen door dorpsgenoten die werden aangesproken op hun verkeersgedrag.

   

  De GVP heeft zich, in verschillende samenstelling, sinds 2014 ingezet voor de veiligheid, met de nadruk op verkeersveiligheid, in het dorp. De laatste drie jaar kwam het werk terecht op de schouders van vier mensen. Zij hebben wel het gevoel een steentje te hebben bijgedragen aan diverse projecten en de verkeersveiligheid in het algemeen in het dorp.

   

  Aan het eind van dit jaar draagt de GVP de lopende zaken over aan het dorpsplatform, zo heeft de GVP aangekondigd. Voorzitter John van Engelen van het dorpsplatform zegt in een reactie dat het zeker de bedoeling is om de Groep Verkeersveiligheid Prinsenbeek in stand te houden. Deze week zal er met de GVP worden overlegd. Ook over hoe de samenwerking met het dorpsplatform kan worden verbeterd.

  Maandag 08 oktober 2018
  PrinsenbeekGroep Verkeersveiligheid PrinsenbeekGemeente Breda
  GVP stopt ermee
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.