Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Grote belangstelling slot Amor Musae Scholenproject Griffioen

  Grote belangstelling slot Amor Musae Scholenproject Griffioen
  (Foto: Amor Musae)
  Amor Musae Prinsenbeek was vanochtend met een gelegenheidsorkest te gast op basisschool De Griffioen. Hier vond de afsluiting plaats van het scholenproject dat Amor Musae de afgelopen weken heeft gedaan met leerlingen van de groepen 6.

   

  Door Rob Stevens

  Tijdens de lessen leerden de kinderen de verschillende instrumenten van het harmonieorkest kennen. Ook hebben ze samen met Judih van Boven - dirigente van het opleidingsorkest en muzikaal leider van het scholenproject - liedjes ingestudeerd op de boomwhackers (percussie-instrument).

   

  Vandaag was het afsluitende concert in een bomvolle aula. Uiteraard waren de ouders en opa's en oma's van de partij om deze feestelijke afsluiting mee te maken. Aangezien er zoveel belangstelling was voor deze ochtend werden er twee shows gegeven, zodat elke klas aan de beurt kwam.

   

  Onder leiding van Judith van Boven speelde het orkest enkele nummers en natuurlijk lieten de kinderen samen met het orkest hun vaardigheden op de boomwhacker horen. Voor de gelegenheid werd Judith hierbij ondersteund door meerdere hulp-dirigenten.

   

  Als afsluiting van het scholenproject kregen de leerlingen de mogelijkheid om zelf ook een instrument uit te proberen. Hiervoor waren extra instrumenten beschikbaar gesteld door Stichting Musical Instruments for Children. Hiervan werd gretig gebruikgemaakt; de aula vulde zich met de enthousiaste klanken van de kinderen.

   

  Het was een geslaagde afsluiting van het Amor Musae Scholenproject op basisschool De Griffoen.

   

  Montessori+ Prinsenbeek

  Komende donderdagavond vind de afsluiting plaats van het scholenproject dat Amor Musae verzorgt op de Montessori+ Prinsenbeek. Aanvang is 19.00 uur in de aula van Montessori+ Prinsenbeek aan de Straatweide.

   

  Heb je zin om een instrument te leren bespelen? Neem dan contact met ons op: www.amormusae.nl of info@amormusae.nl, of neem contact op met de Stichting Musical Instruments for Children via info@smifc.nl.

  Dinsdag 17 april 2018
  Prinsenbeekbasisschool De GriffioenAmor Musaeorkestkinderenmuziek
  Grote belangstelling slot Amor Musae Scholenproject Griffioen
  (Foto: Amor Musae)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.