Groenrijk 728 100920
 1. Groen licht appartementen plek pastorie

  De ontwikkeling van de pastorie in Prinsenbeek tot een appartementengebouw krijgt groen licht van burgemeester en wethouders van Breda, meldt BN DeStem. Het Bredase college vindt dat het plan bijdraagt aan de vraag naar woningen in het ‘middensegment’.
  Groen licht appartementen plek pastorie
  (Schetsontwerp herontwikkeling pastorie N.G.D. 2018 B.V. I JMW Architecten B.V.)

  Bovendien is er geluisterd naar kritiek van omwonenden. Een milieueffectrapportage is niet nodig. Het plan heeft volgens het stadsbestuur namelijk geen ‘belangrijke nadelige gevolgen’ voor het Beekse milieu, zo schrijft BN DeStem, klik hier.

   

  Morgen vindt nog een gesprek plaats met de omwonenden, vertelt Jan Hoppen van Vastlab, die vertrouwen heeft in de uitkomst.

   

  Vastlab heeft de pastorie gekocht van Parochie Heilige Maria Magdalena en wil op het perceel een nieuw wooncomplex met acht appartementen realiseren. Dit doet de ontwikkelaar in samenwerking met Bouwbedrijf Boot. De acht woningen zijn al verkocht.

   

  Om de bouw van het wooncomplex mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan voor de locatie gemaakt. Vanwege de nabijheid van de snelweg A16 is ook een ontheffing voor een hogere voorkeurswaarde aangevraagd. Als alles volgens planning verloopt, en het bestemmingsplan in week 48 onherroepelijk zou zijn, kan er in principe eind dit jaar worden gesloopt, verwacht Hoppen.

  Woensdag 05 augustus 2020
  Prinsenbeeknieuws.nlappartementenpastorieVastlabGemeente Bredacollege
  Groen licht appartementen plek pastorie
  (Schetsontwerp herontwikkeling pastorie N.G.D. 2018 B.V. I JMW Architecten B.V.)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.