Trined 728
 1. Gouden Boemel voor Stan de Graaf

  Scheidend bestuurslid van de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) Stan de Graaf heeft zaterdagavond de Gouden Boemel gekregen voor zijn verdiensten voor het Boemeldoncks carnaval. Hij kreeg de allerhoogste BAK-onderscheiding uit handen van voorzitter John Meeuwissen tijdens de afsluitende BAK-borrel in De Drie Linden in Prinsenbeek.
  Gouden Boemel voor Stan de Graaf
  (Foto: Uit video BAK van Boemeldonck)

  Dit in het bijzijn van de Commandeurs in de Orde van de Gouden Boemels.

   

  ‘In het jaar 2011/2012 is Stan bij het dagelijks bestuur van de BAK gekomen. De leuze van dat jaar (Ut zit as gegote!) is de elf jaar die Stan in het dagelijks bestuur heeft gezeten van toepassing gebleven’, meldt de carnavalsstichting.

   

  En vervolgt: ‘Stan heeft een aantal belangrijke commissies opgepakt en tot het huidige niveau gebracht, en andere commissies juist opgezet om carnaval in de breedste zin te ondersteunen. De BAK-krant die ieder jaar mooier (en dikker) wordt, is daar een goed voorbeeld van, maar ook de wagenshow na afloop van de Grote Optocht of het gezamenlijk wegrijden van de wagens op dinsdagochtend om 11:11.00 uur.’

   

  ‘Grote indruk heeft Stan bij iedereen gemaakt met zijn aanpak van de verkeersplannen, het inzetten van verkeersregelaars en het aanvragen van alle benodigde vergunningen’, verklaart de BAK. Het feit dat hij is gevraagd door Corso Zundert om voor hen het ‘draaiboek verkeer’ te schrijven, is hiervan de ultieme bevestiging.

   

  Naast deze beleidsmatige commissies was Stan ook verantwoordelijk voor de seniorenmiddagen, het jaarlijkse ziekenbezoek in aanloop naar carnaval, de carnavalsdienst en het ‘Van alles Wa-feest’ op de woensdag voor carnaval. Allemaal activiteiten die uiteenlopende groepen Boemeldonckers op een speciale wijze het carnavalsgevoel geven.

   

  ‘En wat had de foto- en filmcommissie geweest zonder de inbreng van Stan? Van traditionele fotoboeken is de omslag gemaakt naar het online vastleggen van het feest. Bewegende beelden en zelfs live-uitzendingen ondersteunen nu het Boemeldoncks carnaval. Als we wat terug willen zoeken over de geschiedenis van Boemeldonck, gaan we allemaal naar de BoemelWiki (klik hier). Wie daar de kartrekker van is geweest laat zich raden.’

   

  Stan vertrekt uit het dagelijks bestuur van de BAK, maar blijft op verschillende vlakken actief voor het Boemeldonckse carnaval. De uitreiking van de Gouden Boemel is via deze YouTube-link (klik hier) terug te zien.

  Zondag 19 juni 2022
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckonderscheiding
  Gouden Boemel voor Stan de Graaf
  (Foto: Uit video BAK van Boemeldonck)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.