Groenrijk Pasen
  1. Goud voor Boschdal Wit

    Het Prinsenbeekse Boschdal bier is opnieuw in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards (WBA) in Londen afgelopen woensdag, melden Judith en Hans Hans Verhoef van slijterij Bier & Borrels in Prinsenbeek. Dit keer kreeg Boschdal Wit de gouden medaille en is daarmee volgens WBA het beste witbier van Nederland.
    Goud voor Boschdal Wit
    Vlnr. Hans Verhoef, Simon Machielen en Wim van den Kieboom in brouwerij De Vogelkooi een jaar geleden.

    Boschdal Blond, vorig jaar nog het beste Nederlands Belgian Style Blond, was dit keer goed voor zilver in de categorie ‘blond bier’. De WBA is volgens de slijter één van de belangrijkste bierprijzen ter wereld. Brouwer Wim van den Kieboom bedacht het recept in zijn bierbrouwerij De Vogelkooi aan de Vianendreef. Het Prinsenbeekse bier moest het in de competitie opnemen tegen de grote merken. 

     

    Boschdal bier is een initiatief van de Stichting De Engelbewaarder, opgericht door Van den Kieboom, samen met de Prinsenbeekse ondernemers Hans en Judith Verhoef van Bier & Borrels en Simon Machielsen van de Parel Dranken. Het bier is eind 2017 op de markt gekomen. Het wordt gebrouwen bij Brouwerij De Feniks in Kortrijk. Voor de naam hebben de initiatiefnemers zich laten inspireren door het vroegere landgoed in wat toen nog Beek heette.

     

    Vijf procent van de omzet, met een minimum van €500 per jaar, stelt de stichting ter beschikking aan Prinsenbeekse goede doelen. Dit jaar ging er een cheque naar Stichting Zwembad De Kuil. Een jaar eerder was er een bijdrage voor het initiatief van Ria Bekkers voor de integratie van Syrische vrouwen en Team Inske, voor onderzoek naar de ziekte ALS.

     

    Boschdal Blond is verkrijgbaar bij Bier & Borrels, De Parel Dranken, Jumbo Miegielsen Prinsenbeek en in diverse horecagelegenheden in Prinsenbeek, het zuiden van Nederland en in België en Duitsland.

    Donderdag 08 augustus 2019
    PrinsenbeekbierBoschdalblond bierwitbierLondenWord Beer Awards
    Goud voor Boschdal Wit
    Vlnr. Hans Verhoef, Simon Machielen en Wim van den Kieboom in brouwerij De Vogelkooi een jaar geleden.
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties