1. Goed bezochte voorlichtingsavond Weimeren

  Zo’n tachtig betrokkenen en geïnteresseerden bezochten dinsdag in Café de Elsakker in Prinsenbeek de inloopbijeenkomst over het ontwerp-projectplan voor het oostelijk deel van Weimeren (fase 1), meldt Waterschap Brabantse Delta via Twitter. Dit deelplan van het project Noordrand Midden ligt nu ter inzage.  
  Goed bezochte voorlichtingsavond Weimeren
  (Foto: Twitter, Hans Peter Verroen)

  Bestuurslid Hans Peter Verroen van het waterschap noemt het een goed bezochte voorlichtingsavond van het waterschap, samen met Staatsbosbeheer en de Provincie Noord-Brabant. ‘Participatie en gebiedsproces zijn van wezenlijk belang bij dit soort grote projecten met impact op het gebied van de gemeentes Breda en Etten-Leur', stelt hij op Twitter.

   

  In het plan staat wat er verandert in het watersysteem. Een groot deel van de sloten verdwijnt en daarvoor in de plaats komen er waterplassen en rietmoeras. Het waterpeil verandert niet. De veranderingen in het watersysteem zijn nodig om de gewenste natuur te krijgen in het gebied.

   

  Het ontwerp-projectplan voor het oostelijke deel van Weimeren (fase 1) is vastgesteld door het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta. Tot en met 31 januari 2020 kunnen opmerkingen en wijzigingen op het plan via een zienswijze worden ingediend. Meer informatie over het natuurproject Noordrand Midden is te vinden op www.brabantsedelta.nl/noordrandmidden. Voor het projectplan: klik hier. Het plan is ook te bekijken bij het waterschap aan Bouvignelaan 5 in Breda, op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur.

  Dinsdag 14 januari 2020
  PrinsenbeekWeimerenNoordrand MiddennatuurontwikkelingWaterschap Brabantse DeltaProvincie Noord-BrabantStaatsbosbeheer
  Goed bezochte voorlichtingsavond Weimeren
  (Foto: Twitter, Hans Peter Verroen)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.