Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. GFT-bak vaker legen, kost burger meer

  GFT-bak vaker legen, kost burger meer
  De ophaalfrequentie van groente- fruit- en tuinafval zou moeten worden verhoogd bij warm weer, zodat maden geen kans krijgen. Dit staat in een onlangs door de gemeenteraad van Breda aangenomen motie. Maar als dit gaat gebeuren, moet hiervoor 4,50 euro meer afvalstoffenheffing per huishouden worden betaald, schrijft wethouder Paul de Beer (Duurzaamheid) vandaag aan de gemeenteraad.

   

  De motie kent immers geen financiële dekking, stelt de wethouder, die eraan toevoegt dat een andere optie is dat er ergens op wordt bezuinigd. De verwachte extra kosten voor voertuigen en medewerkers worden geschat op tussen de 400.000 en 500.00 euro. Daarbij is het invoeren van wekelijkse gft-inzameling vanaf juni complex en zal het mogelijk ook tot onduidelijkheid voor de inwoners kunnen zorgen, aldus De Beer.

   

  De Gemeente Breda gaat afval anders scheiden en inzamelen, ofwel ‘Van Afval naar Grondstof’ (VANG). In het voorjaar is de laatste fase. Huishoudens moeten voortaan thuis meer afval scheiden, in verschillende containers. De gemeente haalt dit gescheiden afval aan huis op. De meeste huishoudens hebben drie containers, met verschillend gekleurde deksels. Eén voor papier, één voor groente-, fruit- en tuinafval en één voor plastic en lege pakken. In het grootste deel van de stad brengen mensen zelf het restafval naar ondergrondse containers.

  Woensdag 06 december 2017
  Prinsenbeekafval scheidenGemeente BredaGFT-containerafvalstoffenheffing
  GFT-bak vaker legen, kost burger meer
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.