Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. GFT-afval van volgende zomer wekelijks opgehaald

  GFT-afval van volgende zomer wekelijks opgehaald
  (Archieffoto)
  Vanaf zomer 2019 wordt het gft-afval in de maanden juni, juli en augustus wekelijks opgehaald in plaats van om de week. Daarnaast krijgen huishoudens met meerdere personen vanaf 2019 een extra pas voor de ondergrondse containers voor restafval. Dit berichtte de Gemeente Breda aan het begin van de zomervakantie.

   

  Spoedig kan iedereen ook in twee extra ondergrondse containers naar keuze het restafval kwijt. De gemeente gaat ook bekende hotspots aanpakken waar restafval naast containers belandt. Met deze mix aan maatregelen komt de gemeente tegemoet aan vragen vanuit de stad om de dienstverlening van afvalinzameling te verbeteren.

   

  De gemeente gaat voorbereiden dat er in juni, juli en augustus 2019 extra ophaalrondes komen voor het leegmaken van de gft-containers. Het was te kort dag om deze zomer zowel de aanbesteding van de extra wagens, chauffeurs, vuilnismannen als het geld rond te krijgen. In de gemeentelijke begroting voor dit jaar is hier ook geen geld voor gereserveerd.

   

  Elk huishouden met meer dan één persoon krijgt een extra afvalpas. Mensen kunnen telefonisch bij de gemeente via 14076 doorgeven welke twee ondergrondse containers ze extra geopend willen hebben. Afvalservice opent dan binnen een week de betreffende containers.

   

  Ook wordt onderzocht waarom het op een aantal plekken in Breda mis gaat. Dat kan soms bewust gedrag zijn en soms weten mensen gewoon niet waar ze met hun afval moeten blijven. Daarop maakt de gemeente vervolgens een aanpak op maat.

   

  Om overlast in bij het gft-afval te beperken, kunnen inwoners een aantal eenvoudige maatregelen treffen, volgens de gemeente. ‘Zet de afvalbak zoveel mogelijk in de schaduw en leg hedera (klimop) in de bak. Meer tips staan in de afvalwijzer-app en zijn op de social media kanalen van de gemeente Breda te vinden.'

  Zaterdag 04 augustus 2018
  PrinsenbeekGemeente Bredaafvalgft
  GFT-afval van volgende zomer wekelijks opgehaald
  (Archieffoto)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.