1. Gezinshuis in de Postbaan

  (Foto's: Gezinshuis Nieuwe Start)
  Aan de Postbaan 39 komt half april ‘Gezinshuis Nieuwe Start’. Karel en Ingeborg Kroondijk verhuizen dan met hun dochter Ai-Mi en vier gezinshuiskinderen vanuit Breda naar het ruime huis in het buitengebied van Prinsenbeek.

  Het stel vangt in de jeugdzorg kinderen van 0 tot 18 jaar op, kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen.  Het betreft jongeren van alle leeftijden, ook met een lichte beperking. Vaak gaat het om kinderen met problemen die te zwaar zijn voor gewone pleeghouders.

   

  Op dit moment zijn Ingeborg en Karel nog druk bezig met de verbouwing; de woning wordt uitgebreid aan de achterzijde en ook de zolder wordt erbij betrokken.

   

  Het echtpaar vangt nu vier kinderen op, in de leeftijd van drie tot acht jaar. Er kunnen maximaal vijf kinderen terecht en er is ruimte voor één kind in crisisopvang. ,,Met de tijd willen we ook twee zelfstandigheidsplekken realiseren’’, vertelt Ingeborg. Hiervoor zal een garage worden omgebouwd tot appartement. ,,We gaan dan jongeren tussen de 16 en 21 jaar begeleiden richting zelfstandigheid.’’

   

  Ingeborg is sinds 2012 pleegmoeder. Ze volgde verschillende vakinhoudelijke cursussen, volgde een MDGO-verzorgende opleiding en heeft lange tijd in de psychiatrie gewerkt. Ze helpt bovendien al negen jaar als vrijwilliger bij kinderen met een beperking en was nog drie jaar gastouder. Karel is sinds 2017 ook fulltime gezinshuisouder, waarvoor hij eveneens vakinhoudelijke cursussen heeft gevolgd. www.gezinshuisnieuwestart.nl

  Donderdag 07 maart 2019
  Prinsenbeekgezinshuis
  (Foto's: Gezinshuis Nieuwe Start)
  Reacties