Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Gewonde vouw en huilend kind rennen langs A16 na botsing

  De politie heeft vrijdagavond een vrouw en haar zoontje van de snelweg A16 gehaald. Ze liepen boven aan de toerit bij Prinsenbeek, meldt de politie. De vrouw had zichtbaar letsel, terwijl het jongetje in paniek was en bleef huilen.
  (Foto: Instagram, Politieteam Weerijs)

  De politie kwam ter plaatse na een melding van een eenzijdige aanrijding op de A16, waar een voertuig tegen een lantaarnpaal zou zijn gereden. De eerste agenten troffen enkel een lege, maar zwaar beschadigde auto aan. Gordels waren vermoedelijk niet gebruikt en de bestuurder was op dat moment nergens te bekennen. Even later werden moeder en kind op de toerit bij Prinsenbeek gevonden.

   

  De vrouw was de bestuurder van de beschadigde auto. Bij een test op alcohol en drugs bleek dat zij vermoedelijk onder invloed was van drugs. Moeder en kind zijn overgebracht naar het ziekenhuis, waar bloed bij de vrouw is afgenomen voor verder onderzoek naar het mogelijk rijden onder invloed. De politie kon het jongetje troosten met een ‘traumabeertje’.

   

  Gezien alle signalen die de politie op dat moment had en de ernstige zorgen die de agenten zich maakten over het welzijn van het kind, hebben ze de situatie gemeld bij Veilig Thuis. Dit zijn politie en ziekenhuis wettelijk verplicht wanneer zij zich zorgen maken om de omgeving waarin een minderjarige zich bevindt. Veilig Thuis heeft de situatie met urgentie opgepakt en neemt alles in onderzoek.

  Zondag 05 februari 2023
  PrinsenbeekbotsingA16drugspoltie
  (Foto: Instagram, Politieteam Weerijs)
  0
  [nexturl]
  Reacties