1. Geslaagde proef Repaircafé

  (Foto's: Carlos Staelens)
  De techneuten van de Prinsenbeekse Bezige Bijen (PBB) gingen zaterdagmiddag proefdraaien met het Repaircafé. Deze oefening in zorgcentrum Hagedonk is geslaagd, meldt Carlos Staelens van de club. ,,Alles is bijzonder goed verlopen.’’

  Het is de bedoeling dat het Repaircafé van de Prinsenbeekse Bezige Bijen op zaterdag 13 april officieel van start gaat.

  De PBB is een club voor senioren die actief met hun handen willen werken. Het is een stichting die moet bijdragen aan het welzijn van ouderen. Eerder ging al een cursus tekenen van start in het oude schoolgebouw van het Michael College. Er is ook de PBB Fotoclub bij Henk Schoot aan De Lind.

   

  Na de geslaagde proefsessie begint het PBB Repaircafé dus op 13 april met een twaalftal enthousiaste dames en heren, die reparaties gaan uitvoeren aan klein elektra, speelgoed, kleding en computers. De groep zoekt nog mensen met kennis van computers en radio’s en naaisters. Het Repaircafé gaat een keer per maand, op de tweede zaterdag, plaatsvinden in de aula van zorgcentrum Hagedonk. Het is overigens wel de bedoeling dat de opdrachtgevers erbij blijven, want het is in de eerste plaats een sociale aangelegenheid. Iedereen kan er terecht en een geldelijke bijdrage is op vrijwillige basis.

   

  Dorpswerkplaats

  Ook de PBB Dorpswerkplaats heeft intussen een onderkomen gevonden, en wel bij Rien Martens in de Mastlanddreef. Daar wordt begonnen met de inrichting van de werkplaats voor metaal en houtbewerking. Ook de dienst ‘Bijtje voor een karweitje’ kan daarna van start. Bij  deze mini-klusgroep zal een aantal mensen aan huis kleine reparaties gaan verrichten, of helpen bij een probleempje met een apparaat. Ook hier geldt dat er geen sprake mag zijn van concurrentie met de middenstand. Het gaat vooral om het sociale aspect, het praatje en het tegengaan van eenzaamheid.

   

  Heeft u vragen over dit alles? Of wilt u lid worden, dan wel op een andere manier behulpzaam zijn? bel dan met: Piet Houtepen 076-5420103, Carlos Staelens 06-36531837 of Maan Peters 06 30544590.

  Zondag 10 maart 2019
  Prinsenbeekseniorenactiviteiten
  (Foto's: Carlos Staelens)
  Reacties