Groenrijk 728 online
 1. Genieten van culinaire wandeltocht

  Al meteen vanaf de start om elf uur zondagochtend liepen er tientallen deelnemers aan de Beekse Bites Tocht door de straten van Prinsenbeek. In totaal maakten ruim vierhonderd Bekenaren een ronde langs de horecagelegenheden in het dorp, waar ze zich lieten verwennen met smakelijke gerechtjes.
  (Foto's: Horeca Prinsenbeek)

  Het is supergoed gegaan, vertelt Guido van Wolven, die met restaurant Woods bij golfvereniging Albatross de deelnemers voorzag van een lekkere gambaspies met een crostini van focaccia en serranoham. Zelf had hij vandaag zijn horecakleding in de kast gelaten. Samen met hofdames Kim en Fleur liep hij als Prins Woud immers zelf ook mee.

   

  Leuke dag

  Veel deelnemers waren enthousiast over deze tweede editie van de Beekse Bites Tocht, vertelt hij. ,,Het brengt mensen op een verantwoorde manier bij elkaar. Voor zowel de deelnemers als de horeca was het een leuke dag.’’ Met wat minder deelnemers dan vorig jaar - toen ruim zeshonderd - kwamen de wandelaars en fietsers mooi gespreid.

   

  Het bleef redelijk droog en de inspanningen van de deelnemers werden beloond met in totaal zeven lekkere gerechtjes op de verschillende adressen. Bij de Elsakker was dat een rode bietenstamppot met appel en een worstje, bij De Swaen een mini poke bowl met gerookte zalm, bij Marktzicht/Purple bao buns met pulled chicken, bij De Stee een broodje hamburger, bij Pallieter appeltaart met slagroom en bij ’t Veehandelshuis witte rijst met kip teriyaki. Niemand ging dan ook met honger naar huis.

   

  De eerste editie van de Beekse Bites Tocht vorig jaar was voor de horeca een mooi vervolg op de succesvolle samenwerking met het Beeks Kerstdiner van 2020. Beide gingen op herhaling. Hiermee wil de horeca binnen de coronabeperkingen toch iets leuks organiseren voor het dorp.

   

  Voor een artikel van BN DeStem over de Beekse Bites Tocht: klik hier.

  Zondag 09 januari 2022
  PrinsenbeekBeekse Bites Tochthorecacoronawandeltocht
  (Foto's: Horeca Prinsenbeek)
  0
  Reacties