Groenrijk kerst 2021
 1. Genieten op de pannenkoekenboot

  De Zonnebloem afdeling Prinsenbeek heeft afgelopen woensdag met 37 gasten en vrijwilligers een rondvaart gemaakt met pannenkoekenboot de ‘Ouwe Dirk’. Het was een top-Zonnebloemuitje, waar de gasten enorm van hebben genoten.
  (Foto's: Zonnebloem Prinsenbeek)

  Door activiteitencommissie Zonnebloem

  Woensdagochtend staan 37 gasten en vrijwilligers klaar bij De Drie Linden om in de Rolerisuitbus te stappen. Omdat niet alle mensen mee kunnen in de bus rijden er nog twee auto’s mee naar Den Bosch. Gelukkig is de bus precies op tijd. We worden uitgezwaaid door familie en vrijwilligers. 

   

  We komen precies op tijd aan bij de kade waar pannenkoekenboot de Ouwe Dirk. op ons ligt te wachten voor een rondvaart over de Dieze en de Maas. Het vriendelijke personeel helpt ons om veilig aan boord te komen. Daar wordt iedereen welkom geheten door de kapitein.

   

  De boot vertrekt en iedereen gaat gezellig met elkaar in gesprek. De kapitein vertelt ons wat we onderweg zien en over de geschiedenis daarvan. De kok laat weten dat we zoveel pannenkoeken mogen eten als we maar willen. Nou dat heeft hij geweten. Hij bakte de pannenkoeken op het achterdek, maar kon het eettempo niet bijhouden. Wat had een ieder een gezonde eetlust. Onze vrijwilligers liepen af en aan met pannenkoeken met appel, spek,  kaas of naturel voor onze gasten.

   

  We hebben enorm genoten met elkaar, van de pannenkoeken en het uitzicht. Het hoogtepunt was misschien wel de sluis, waar we op de heenweg eerst 1,80 meter moesten zakken om op het waterpeil van de Maas te komen, en op de terugweg natuurlijk weer moesten stijgen.

   

  Om vier uur meerden we aan bij de Zuid-Willemskade, waar de bus op ons stond te wachten. Om zes uur waren we weer terug op de Beek, moe maar voldaan. Allemaal blije en dankbare gasten verlieten de bus. Die avond hoefde er niet meer gekookt te worden!

   

  Het was een top-Zonnebloemuitje. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Stichting De Grez-Mahie.

  Zaterdag 16 oktober 2021
  PrinsenbeekpannenkoekenbootDe Zonnebloem
  (Foto's: Zonnebloem Prinsenbeek)
  0
  Reacties