1. Generale met Gé Reinders

  (Foto's: Amor Musae-Theo Herrings)
  Gé Reinders, de ‘Limburgse ambassadeur van de blaosmuziek’, was donderdagavond in De Drie Linden in Prinsenbeek. Hier had hij samen met Amor Musae en violiste Mei-Lin Bos (16) de generale repetitie voor het optreden van zaterdag in het Chassé Theater in Breda.

  Het is de tweede keer dat Reinders met Amor Musae optreedt in het Chassé Theater; eerder deed hij dit ook in 2008. Speciale gast zaterdag is de pas zestienjarige Mei-Lin Bos, die samen met Amor Musae zal schitteren in de ‘Romance voor viool en orkest’ van Johan Svendsen.

   

  Reinders repeteert voor zo’n optreden altijd graag tijdens een normale repetitieavond van een orkest, vertelt hij in BN DeStem. Zo smeedt hij een band en gunt hij het orkest nog tijd voor de puntjes op de i, volgens de krant.

   

  Gé Reinders is in zijn liedjes een meester in het schilderen van prachtige plaatjes, soms melancholisch, soms uitbundig vrolijk, soms verdrietig maar altijd poëtisch. Hij wordt zaterdag met prachtige orkestarrangementen begeleid door het 70-koppig Groot Orkest van Amor Musae onder leiding van Frans van Dun.

   

  In deze bijzondere samenwerking is het genieten van alle klankkleuren die het orkest rijk is, van zachte harmonieën tot overweldigende tutti.

   

  Tijdens zijn laatste tournee, onder de titel ‘Oetblaoze’, brengt Gé Reinders veel nieuwe nummers. Dit naast zijn veel geprezen successen, waaronder natuurlijk zijn grootste hit ‘Blaosmuziek’.

   

  Dat wordt heerlijk ‘oetblaoze!’, belooft Amor Musae. Een fantastische avond uit. Aanvang 20;30 uur. Ga voor kaartjes naar www.chasse.nl.  Telefonisch reserveren op: 076-5303132.

  Vrijdag 19 april 2019
  PrinsenbeekAmor MusaeGe ReindersChasse Theater Breda
  (Foto's: Amor Musae-Theo Herrings)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.