1. Geloofscursus Opnieuw Beginnen

  Ben je op zoek naar wie je bent als mens in deze tijd? Wil je ontdekken hoe geloven van betekenis kan zijn in je leven van alledag? Zoek je kansen om God te ontmoeten? In de geloofscursus Opnieuw Beginnen ga je aan de slag met je eigen geloofs- en levensvragen, samen met anderen en onder professionele begeleiding.
  Geloofscursus Opnieuw Beginnen

  Door Franceline Visser

  Het zijn zes avonden voor zoekers naar zin en nieuwe inspiratie. De cursus wordt aangeboden vanuit de samenwerking van protestantse gemeente het Kruispunt en rooms-katholieke parochie Heilige Maria Magdalena in Prinsenbeek. Dit onder begeleiding van predikante Evelyn Quaak-Kloet, diaken Ben Hendriksen en Joshanne Willems.

   

  De cursus is op zes dinsdagavonden en elke avond bestaat uit een inleiding op een thema, een gesprek in kleine groepen en een afronding met een meditatief moment of korte viering.

   

  Overzicht

  4 februari     Wie ben je?

  18 februari   Geloven

  3 maart         Jezus als levensbron

  17 maart       Loslaten en Vasthouden

  31 april          Leven en Geluk

  14 april          Vol van de Geest

   

  Vernieuwd

  De cursus Opnieuw Beginnen werd eerder gegeven tussen 2014-2017. Dit jaar is de inhoud vernieuwd. Enkele reacties van deelnemers uit eerdere jaren: ,,Verrassende gesprekken. Mooie muziek en prachtige beelden. Rust. Ieder mag zichzelf zijn.’’

  ,,Ik heb echt genoten van hoe het was. Nieuw was voor mij de liefdevolle ontvangst in een oecumenische setting. En: Ik heb elke avond wel minstens één keer gedacht 'goh, zo heb ik dit of dat nog niet eerder bekeken.’’

   

  Nieuwe start

  Ben jij op zoek naar zin, inspiratie en vernieuwing of wil je een (nieuwe) start maken in geloof? Je bent van harte welkom!

   

  De kosten voor de gehele cursus inclusief koffie-thee-drankje zijn 15 euro. Plaats: Het Kruispunt, Harmonielaan 24 te Prinsenbeek. Aanvang: 19.30 uur. Meer informatie: ds. Evelyn Quaak-Kloet, 0162 518200.

   

  Aanmelden: Uiterlijk donderdag 29 januari via verdieping@hetkruispunt.org. De cursus gaat door bij aanmelding van minimaal 15 personen.

  Maandag 27 januari 2020
  Prinsenbeekgeloofkerkcurus
  Geloofscursus Opnieuw Beginnen
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.